• Masca de protecție ar putea fi din nou obligatorie pe stradă, în perimetrul școlilor, spune prefectul Capitalei.
  • Declarația vine în contextul în care rata de incidență a trecut de 1 la mie în București.
  • Măsura ar urma să intre în vigoare din 13 septembrie.

Rata de incidență din București a trecut de 1 la mia de locuitori, iar prefectul Capitalei Alin Stoica spune că masca de protecție ar putea fi din nou obligatorie pe stradă, în perimetrul școlilor, pe o rază de 50 m.

Duminică, 5 septembrie, rata de incidență din Capitală a ajuns la 1,02 la mia de locuitori, iar în Ilfov la 1,19, fiind cea mai mare din țară, conform ultimei raportări.

Măsura ar putea intra în vigoare din 13 septembrie, atunci când elevii se întorc în bănci. Decizia va fi luată la începutul săptămânii viitoare, când va avea loc o ședință a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Știm că în momentul în care începe școala fizic se produc aglomerări, atât la venirea cât și la plecarea copiilor de la școală. Părinții își așteaptă copiii, staționează în grupuri care provoacă aglomerări în jurul școlilor. Ca măsură de prevenție și de siguranță sanitară este necesară purtarea măștii de protecție în jurul școlilor pentru a evita transmiterea virusului. Suntem pe o pantă ascendentă, astăzi am depășit 1 la mie, deci este necesară această măsură“, a spus Alin Stoica la un post TV.