• Cipru revine de vineri, 8 iulie, la obligativitatea utilizării măștilor de protecție în interior pentru toți cei cu vârsta de peste 12 ani, a decis astăzi guvernul.
  • Reintroducerea măsurii anti-coronavirus de amploare este luată din cauza creșterii semnificative a numărului de cazuri nou diagnosticate și a celor spitalizați cu coronavirus în ultimele zile.
  • Obligativitatea purtării măștii se referă la toate spațiile interioare, cu excepții doar parțiale, a precizat Ministerul Sănătății.

Cipru revine de vineri, 8 iulie, la obligativitatea utilizării măștilor de protecție în interior pentru toți cei cu vârsta de peste 12 ani, a decis astăzi guvernul.

Reintroducerea măsurii anti-coronavirus de amploare este luată din cauza creșterii semnificative a numărului de cazuri nou diagnosticate și a celor spitalizați cu coronavirus în ultimele zile.

Masca nu se va aplica în mașini dacă în ele se află membri ai familiei, în timpul meselor în restaurante, în timpul sportului și al exercițiilor fizice (de exemplu, în sălile de sport și în școlile de dans) și pentru persoanele cu probleme de sănătate care le împiedică să o poarte.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Măștile de interior au fost desființate în urmă cu puțin peste o lună, de la 1 iunie, ele rămânând doar pentru anumite zone cu risc ridicat, informează BNR.

Evoluția epidemiei din ultimele zile ridică necesitatea de a revizui măsurile de protecție în încercarea de a opri răspândirea virusului și de a proteja sănătatea publică, a subliniat Ministerul Sănătății.

Cifrele sale arată că între 25 iunie și 5 iulie au fost înregistrate în Cipru aproximativ 19.500 de cazuri pozitive, adică 13% din testele efectuate, iar 92 de persoane au fost spitalizate până în prezent.

S-a constatat o creștere a numărului de infecții la toate grupele de vârstă și în toate zonele țării, precum și în rândul celor care se întorc din călătoriile în străinătate.

Creșterea numărului de cazuri de coronavirus nou depistate și de spitalizări a alarmat toate autoritățile competente, a declarat ministrul Sănătății, Michalis Hadjipandelas.

Amenda pentru nepurtarea măștii este de 300 de euro, a reamintit Ministerul Sănătății.