• A fost adoptată de Guvern legea care îți spune ce măsuri trebuie să respecți după 15 mai
  • Pe 15 mai, România trece de la starea de urgență la starea de alertă
  • Din 15 mai, vei fi obligat să porți mască, iar amenzile revin la valoarea normală

O nouă lege a fost adoptată de Guvern pentru starea de alertă. Scopul acesteia e să îți protejeze sănătatea, așa că, chiar dacă ești entuziasmat că scapi de unele restricții, urmează să afli că trebuie să ții cont de noi reguli.

Documentul publicat pe site-ul instituţiei arată că se menţine carantina în localităţile unde măsura a fost impusă pe perioada stării de urgenţă. Totodată, vei avea voie să revii la activități ca drumețiile, ciclismul, alergarea, canotajul, alpinismul, vânătoarea, pescuitul şi alte activităţi care au loc în afara localităţilor. Și toate parcurile vor fi redeschise, mai puţin locurile de joacă pentru copii. 

Vei fi obligat să porți mască în spaţiile publice închise, iar preoţii vor putea ţine slujbe dacă există distanţare socială. În plus, te vei putea angaja domeniul medical fără concurs.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

„Suntem în situaţia în care Curtea Constituţională a lipsit autorităţile de pârghiile necesare pentru lupta împotriva acestui virus. Pe data de 15 se va încheia starea de urgenţă. Trebuie să avem garanţia că vom avea la dispoziţie toate instrumentele necesare pentru a putea conitnua activitatea desfăşurată în ultimele trei luni. Lupta împotriva epidemiei a început înaintea declarării stării de urgenţă. E clar că decizia Curţii Constituţionale limitează foarte mult marja de mişcare şi, pentru a avea deplină legitimitate, am decis să elaborăm acest proiect de lege“, a spus Ludovic Orban.

Premierul a mai menționat că a solicitat dezbaterea în regim de urgenţă a proiectului în Parlament.

Sursă foto: Alexandru Dobre/Mediafax Foto