• Ludovic Orban declară că Parlamentul a „complicat existența” Guvernului în situația măștilor
  • Bugetul MS a fost suplimentat cu 150 de milioane de lei din fondul de rezervă
  • Pentru distribuirea măştilor, este nevoie de cooperare între Guvern, administraţiile locale şi Direcţiile de Sănătate Publică

Premierul Ludovic Orban a declarat că Parlamentul a „complicat existenţa” Guvernului, modificând Hotărârea, în ceea ce priveşte distribuirea măştilor.

Va fi nevoie de cooperare între Guvern, administraţiile locale şi Direcţiile de Sănătate Publică.

Ludovic Orban, premierul României: Ne-a complicat existenţa Parlamentul şi distribuirea de măşti către persoanele vulnerabile, care iniţial trebuia făcută, după cum o gândisem, prin Ministerul Muncii şi cu susţinerea Poştei, a fost complicată, a fost mandatat Guvernul prin Ministerul Sănătăţii.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Bugetul Ministerului Sănătății a fost suplimentat cu 150 de milioane de lei, din fondul de rezervă.

Ludovic Orban, premierul României: Deci, asta la o mască, care e până în 2 lei, la un număr de beneficiari de aproximativ 1 milion.

Beneficiarii vor primi măştile în baza legii venitului minim garantat şi alocaţiei de sprijin. Orban a atenţionat Ministerul Muncii să analizeze cu atenţie, pentru a nu fi omisă nicio categorie.

„Pentru distribuirea măştilor, este nevoie de cooperare între Guvern, administraţiile locale şi Direcţiile de Sănătate Publică. Sigur că ne-au complicat existenţa. Acum trebuie să aşteptăm de la administraţiile locale, administraţiile transmit către DSP numărul de beneficiari pe fiecare localitate”, a explicat premierul.

„Iar noi, apoi, distribuim prin DSP-uri, către autorităţile locale”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Premierul a specificat că acţiunile trebuie desfăşurate cu rapiditate.