• Ludovic Orban declară că Parlamentul a „complicat existența” Guvernului în situația măștilor
  • Bugetul MS a fost suplimentat cu 150 de milioane de lei din fondul de rezervă
  • Pentru distribuirea măştilor, este nevoie de cooperare între Guvern, administraţiile locale şi Direcţiile de Sănătate Publică

Premierul Ludovic Orban a declarat că Parlamentul a „complicat existenţa” Guvernului, modificând Hotărârea, în ceea ce priveşte distribuirea măştilor.

Va fi nevoie de cooperare între Guvern, administraţiile locale şi Direcţiile de Sănătate Publică.

Ludovic Orban, premierul României: Ne-a complicat existenţa Parlamentul şi distribuirea de măşti către persoanele vulnerabile, care iniţial trebuia făcută, după cum o gândisem, prin Ministerul Muncii şi cu susţinerea Poştei, a fost complicată, a fost mandatat Guvernul prin Ministerul Sănătăţii.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Bugetul Ministerului Sănătății a fost suplimentat cu 150 de milioane de lei, din fondul de rezervă.

Ludovic Orban, premierul României: Deci, asta la o mască, care e până în 2 lei, la un număr de beneficiari de aproximativ 1 milion.

Beneficiarii vor primi măştile în baza legii venitului minim garantat şi alocaţiei de sprijin. Orban a atenţionat Ministerul Muncii să analizeze cu atenţie, pentru a nu fi omisă nicio categorie.

„Pentru distribuirea măştilor, este nevoie de cooperare între Guvern, administraţiile locale şi Direcţiile de Sănătate Publică. Sigur că ne-au complicat existenţa. Acum trebuie să aşteptăm de la administraţiile locale, administraţiile transmit către DSP numărul de beneficiari pe fiecare localitate”, a explicat premierul.

„Iar noi, apoi, distribuim prin DSP-uri, către autorităţile locale”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Premierul a specificat că acţiunile trebuie desfăşurate cu rapiditate.