• Potrivit rapoartelor, luni, 14 noiembrie, Konstantin Goloshchapov, în vârstă de 67 de ani, a trecut granița din Rusia în Belarus.
  • Miliardarul Goloshchapov a fost cândva foarte strâns legat de Kremlin și se spune că ar cunoaște multe dintre secretele lui Putin.
  • În prezent, nu se știe unde se află acesta, dar se crede că ar putea fi în Grecia sau în Croația, deoarece deține pașapoarte pentru ambele țări.

Potrivit rapoartelor, luni, 14 noiembrie, Konstantin Goloshchapov, în vârstă de 67 de ani, a trecut granița din Rusia în Belarus după ce a primit un pont că urma să fie investigat pentru acuzații de deturnare de fonduri. Aceste acuzații s-au dovedit a fi adevărate, companiile lui Goloshchapov fiind percheziționate câteva zile mai târziu, în timp ce a fost lansată o anchetă privind afacerile sale și ale companiilor lui.

Aceasta a fost urmată de moartea misterioasă a fiului său câteva zile mai târziu, potrivit presei ruse, care a dezvăluit abia acum povestea, deși evenimentele au avut loc cu câteva luni în urmă. Moartea lui Dmitri este în curs de investigare, dar informațiile sunt puține, deși se spune că ar fi avut o aventură cu influenta Yana Mardina, în vârstă de 33 de ani la acea vreme.

Miliardarul Goloshchapov a fost cândva foarte strâns legat de Kremlin și se spune că ar cunoaște multe dintre secretele lui Putin. În prezent, nu se știe unde se află acesta, dar se crede că ar putea fi în Grecia sau în Croația, deoarece deține pașapoarte pentru ambele țări.

Recomandări

HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
PIEPER SE RETRAGE DE LA C.E.
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
FRUMUSEȚEA CREATĂ DE A.I., PREMIATĂ

La fel ca mulți oligarhi, Goloshchapov s-a îmbogățit pe fondul suspiciunilor de afaceri legate de structurile oficiale de la Kremlin și din Sankt Petersburg, orașul său natal. Dar există multe povești diferite cu privire la modul în care el și Putin au devenit apropiați. Printre informațiile vehiculate se numără și aceea că Goloshchapov a fost informator” al serviciilor secrete în legătură cu contrabanda cu icoane, având ca persoană de contact pe Putin. O alta este că au format o puternică legătură masculină prin judo și, în cele din urmă, că l-a ajutat pe Putin ca maseur.

Se susține că Goloshchapov ar fi avut abilități de maseur și că ar fi folosit metode inovatoare care l-ar fi ajutat pe Putin să depășească o rană acută la spate. După ce Putin a ajuns la putere, se spune că Goloshchapov a fost un vizitator frecvent la Kremlin, cerând între 10.000 și 50.000 de dolari pentru a-și promova foștii clienți în poziții importante în administrația lui Putin.

Creștin ortodox devotat, se spune că a fost martor la ascensiunea rapidă a lui Putin în Sankt Petersburg, într-o perioadă în care existau zvonuri despre legături cu mafia din Tambov. Goloshchapov, despre care se spune că deține proprietăți în Italia, Croația și Finlanda, le-a spus în trecut jurnaliștilor de investigație să nu mai fie interesați” de legăturile sale cu Putin.

La fel ca mulți alți aliați ai lui Putin, el a ajuns la putere și la averi masive alături de președinte, dar, la fel ca mulți alții înaintea lui, a căzut în dizgrație. Care este adevărata poveste despre maseurul personal al lui Putin, doar timpul o va spune. Ceea ce este clar este că el nu este primul și nu va fi ultimul care va fi investigat și acuzat de nereguli în timp ce Putin se agață de putere.