Mașina lui Putin, de un milion de lire sterline, îl protejează de atacurile cu gaz

  • Vladimir Putin se laudă cu o bombă pe patru roți, în valoare de un milion de lire sterline.
  • Aceasta este dotată cu sisteme de ultimă generație care îi conferă siguranță sporită președintelui Rusiei.
  • Ca și predecesorii săi, președintele rus conduce automobile scumpe și blindate.

Mașina care îl transportă pe Putin nu doar că valorează un milion de lire sterline, dar este și foarte sigură. Aceasta îi poate salva viața în cazul mai multor incidente, printre care se numără și atacurile cu gaz.

Yahtul aurit al lui Vladimir Putin e istorie. Președintele Rusiei arată că se poate mai mult și se plimbă cu o mașină aparte. Automobilul are șapte tone, e blindat, rezistă la atacuri cu bombe, rezistă chiar dacă te scufunzi.

Mașina blindată, de 1 milion de lire sterline, este construită în stil Bond. Vede pe timp de noapte, are un sistem de compresie al aerului, te protejează împotriva atacurilor cu gaz și mai are și o ieșire de urgență prin portbagaj. Mașina recunoaște semnele de circulație și își limitează viteza.

Mașina lui Putin oferă siguranță sporită celor aflați înăuntru

Atunci când se confruntă cu un impact, Aurus poate muta automat scaunele pasagerilor într-o poziție sigură, strânge centurile de siguranță și închide toate ușile și ferestrele.

Aurusul lui Putin are un motor V8 de 4,4 litri. A fost construit la institutul de stat pentru automobile NAMI din Moscova și a fost realizat din piese produse în Rusia. Anterior, Putin a condus un Mercedes-Benz S600 Guard Pullman, la fel ca și predecesorul său, Dmitri Medvedev.

Primul președinte al Rusiei, Boris Elțîn, a folosit un Mercedes-Benz S500. În perioada sovietică, secretari generali precum Nikita Hrușciov, Leonid Brejnev și Mihail Gorbaciov au mers cu limuzine de gabarit mare.