• Spitalul de Pneumoftiziologie din Botoşani deține o mașină de spălat de 20.000 de euro care nu poate fi utilizată.
  • Rețeaua electrică a spitalului ar putea să ia foc de la prima punere în funcțiune a acesteia.
  • Spitalul are nevoie de o altă investiție de 10.000 de euro pentru a alinia rețeaua electrică la cerințele mașinii de spălat.
  • Dispozitivul este prevăzut cu barieră septică pentru eliminarea microbilor, iar capacitatea de spălare este de 30 de kilograme.

Spitalul de Pneumoftiziologie din Botoşani are o mașină de spălat care a costat 20.000 de euro, relatează Adevărul.

În ciuda prețului foarte mare, mașina de spălat nu poate fi utilizată de mai bine de patru luni.

Motivul? Rețeaua electrică a spitalului ar putea să ia foc de la prima punere în funcțiune a mașinii de spălat pentru că nu suportă sarcina electrică generată de aparatul electrocasnic.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Mașina de spălat a fost adusă din Italia și este una de mare capacitate, dar cadrele medicale nu pot decât să privească la cât este de frumoasă și performantă. De aflat nu au cum pentru că ar pune în pericol spitalul.

Ce poate face mașina de spălat de 20.000 de euro

Mașina de spălat este prevăzută cu o barieră septică pentru eliminarea microbilor, iar capacitatea de spălare este de 30 de kilograme.

Cristina Bahrin, directorul din 2020 al Spitalului de Pneumoftiziologie din Botoşani spunea că o astfel de mașină de spălat este necesară pentru secția COVID-19 a unității medicale, dar și pentru persoanele internate cu TBC.

Totuși, mașina de spălat nu poate fi pusă în funcțiune pentru că rețeaua electrică a spitalului nu se aliniază la cerințele aparatului.

Punerea ei în funcțiune înseamnă o altă investiție, de 10.000 de euro, pentru o mai bună instalație electrică în spital.