Mastercard şi Visa au oprit, joi, procesarea plăţilor pe platforma Pornhub, după ce New York Times a publicat un articol în care dezvăluie că multe dintre filmele postate pe site-ul pentru adulţi prezintă agresarea sexuală a unor copii, transmite Reuters.

Mastercard a anunţat că blochează permanent utilizarea cardurilor pe site-ul cu conţinut sexual, după ce o investigaţie proprie a companiei a confirmat prezenţa conţinutului ilegal de pe platformă. Visa a anunţat că suspendă procesarea plăţilor până când va fi finalizată o investigaţie.

Pornhub a catalogat acțiunile ca fiind „dezamăgitoare”, precizând că vin după ce platforma a implementat mai multe măsuri menite să oprească descărcarea videoclipurilor și posibilitatea ca doar partenerii verificați să încarce conținut.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Articolul New York Times a descris unele filme de pe site ca fiind înregistrări ale unor agresiuni împotriva unor femei şi fete în stare de inconştienţă.

Pornhub a negat acuzaţiile. „Aceste știri sunt devastatoare pentru sutele de mii de modele care depind de platforma noastră pentru a-și asigura un trai decent”.