• Se scoate TVA-ul la pâine și făină în Bulgaria. Deputații au adoptat decizia la a doua lectură în plen.
  • Eliminarea TVA-ului la pâine și făină a fost decis de deputați în cadrul votului în a doua lectură din sala de plen.
  • TVA este de 9% pentru fructe, legume, ulei si alte alimente.

Bulgaria elimină TVA-ul la pâine și faină pentru a face față inflației cu care se confruntă țările la nivel mondial. Mai mult decât atât, parlamentarii discută reducerea TVA-ului la 9% pentru fructe, legume, ulei și alte alimente.

Propunerea a fost făcută de Plamen Abrovski de la ITN, care a trecut două lecturi cu un vot în plus.
S-a dovedit că acesta a fost votul Antoanetei Tsoneva din „Bulgaria Democrată”, care a venit la tribună după al doilea tur de scrutin, cerând un al treilea vot, ceea ce este permis conform regulamentului. Acest lucru a provocat un val de comentarii în legatură cu votul. Președintele Parlamentului, Miroslav Ivanov, a făcut o pauză pentru a se consulta cu experții.

Până acum au fost multe propuneri de reducere a TVA-ului, dar nu au trecut.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Pe lângă 0% TVA la pâine, vrem 0% TVA la făină. A doua propunere se referă la o reducere de TVA cu 9% pentru fructe, legume și ulei. Aș dori să fac apel să o susțineți, precum și reducerea cu 9% a TVA la petrol, pentru că, la fel ca și reducerea TVA-ului la pâine, acesta este și un pas eficient și social într-o măsură de criză și antiinflație, a spus Plamen Abrovski, citat din BNT.

Propun să păstrăm cota de 9% pentru sectorul restaurantelor, atât pentru livrarea la domiciliu a alimentelor, cât și pentru bere, vin și toate băuturile spirtoase, a declarat Nikolina Angelkova, GERB-UDF.

Nu este acceptabil să se stimuleze consumul de alcool din orice motiv, ci să se lase TVA-ul de 20% la medicamente, pe care vârstnicii cu pensii extrem de mici își numără bănuții pentru a le cumpăra, a spus Rumen Gechev, BSP.

Parlamentarii discută în prezent dacă să se elimine acciza la gaze și electricitate. Rămâne de văzut dacă împărțirea proiectelor care implică noi datorii guvernamentale vor fi acceptate.