• Din autobuze au fost eliminate scaunele, au fost dotate cu aparate de oxigen și vor transporta pacienți.
  • Această măsură neobișnuită are ca scop diminuarea presiunii la care au fost supuse spitalele și serviciul de ambulanță din Londra de noul val de infecții cu Covid.
  • Este prima dată când sistemul de sănătate englez a apelat la o astfel de metodă, transformând autobuzele în ambulanțe.

Personalul medical londonez va transporta pacienți cu ajutorul a două autobuze care au fost transformate în ambulanțe improvizate, informează The Guardian.

Această decizie este rezultat al presiunii la care sunt supuse serviciile de sănătate ale capitalei britanice din cauza numărului de infectări cu virusul Sars-Cov-2.

Din autobuzele electrice cu un singur nivel au fost îndepărtate majoritatea scaunelor, astfel încât să poată fi transportați patru pacienți.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Autobuzele au fost adaptate, astfel încât în interiorul lor să poată fi instalate echipamente medicale vitale, pompe de perfuzie și monitoare.

Vehiculele vor avea, de asemenea, instalații de oxigen la bord, iar echipamentul medical va putea fi încărcat de la bateriile vehiculelor.

Pe părțile laterale ale autobuzelor au fost lipite autocolante mari, pe care scrie: „Transport de pacienți – Sistemul Național de Sănătate”.

Se pare că este prima dată când sistemul de sănătate englez a apelat la o astfel de metodă, transformând autobuzele în ambulanțe.

Personalul de pe autobuze va fi format din medici și asistente medicale care lucrează la Serviciul de Recuperare și Terapie Intensivă, un serviciu înființat în luna martie, precum și din voluntari de la organizația caritabilă de prim ajutor St John Ambulance..

Serviciul de ambulanță din Londra a fost supus la o presiune deosebită, primind foarte multe apeluri de când orașul a devenit din nou centrul unui al doilea val de pandemie în preajma Crăciunului.