Masca rămâne obligatorie în jurul școlilor și în spațiile aglomerate din București, cum ar fi parcurile

  • În zonele aglomerate din București, chiar și în aer liber, masca va fi în continuare obligatorie
  • Pentru a fi stabilite zonele aglomerate, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit sâmbătă, în jurul prânzului
  • Masca de protecție rămâne obligatorie în jurul școlilor și în spațiile aglomerate din București, cum ar fi parcurile

UPDATE 14.30 Masca rămâne obligatorie în jurul școlilor

Masca rămâne obligatorie în jurul școlilor și în spațiile aglomerate, cum ar fi parcurile, a anunțat prefectul Capitalei, Alin Stoica, după ședința Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti.

Întrebat cum vor fi supravegheate aceste zone, Stoica a răspuns că nu vor fi mai multe forțe de ordine, ci se vor face pur și simplu „observări”: „Vor fi notate și transmise, adică un fel de observare empirică a situației”.

Cei care nu respectă regulile riscă aceleași amenzi ca și până acum.

Întrebat, de asemenea, dacă lângă o școală se află persoane fără mască cine le sancționează, prefectul Capitalei a spus că poliția națională sau cea locală.

Măsura intră în vigoare cu efect imediat.

Știre inițială

Astăzi vei afla care sunt zonele din București în care se menține obligativitatea purtării măștii de protecție. Pentru asta, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se întrunește sâmbătă în jurul orelor 12.00-13.00.

Analizăm care ar fi zonele agomerate, să ajustăm măsurile față de noile reglementări“ ale Hotărârii de Guvern, a spus prefectul Capitalei, Alin Stoica, la Digi24.

„Suntem în discuții cu DSP, Poliția, ISU, pentru a le preciză, este vorba de zonele pietonale. Știm că in Centrul Vechi se produce aglomerație, în parcuri se aglomerează în weekend, dar urmează să discutăm. Conform hotărârii, pe zonele cu potențial de aglomerare, se introduce obligativitate, pentru agenții economici nu avem nimic de modificat față de Hotărâre“, a explicat Stoica, care a subliniat că aplicabilitatea va fi imediată.

Fără mască în aer liber și fără restricții pe timp de noapte

Îți reamintesc că, de sâmbătă, se elimină restricțiile privitoare la purtarea măștii în spații deschise neaglomerate, urmând ca restricția să fie aplicată în continuare în spații publice, piețe, târguri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă.