• Ciolacu promite închiderea stațiilor GPL ilegale după Crevedia.
  • Rafilă trimite pacienți arși în străinătate, fiind 60 de paturi disponibile ATI.
  • Arafat: Instituțiile statului știau de stațiile GPL neautorizate.

Premierul Ciolacu va închide staţiile GPL neautorizate

56 de persoane rănite, două persoane decedate. Firma care funcţiona fără autorizaţie. Avioanele Spartan transportă victimele în străinătate pentru că România nu are suficiente spitale de arşi.

Ne-am mai întâlnit cu asta. 

De ce ar trebui să se întâmple o tragedie cu victime pentru a se lua măsuri de prevenirea lor este o întrebare fără răspuns de 30 ani.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

La 8 ani după incendiul de la clubul Colectiv, statul român demonstrează că nu este pregătit pentru a gestiona corespunzător victimele incendiilor la standarde europene din cauza spitalelor insuficiente, nici în a preveni dezastrele. Premierul este momentan cu gândul la victime, dar anunţă că se va preocupa şi de cei vinovaţi. 

,,Prioritatea noastră, începând de noaptea trecută, a fost salvarea de vieţi omeneşti şi rămâne în continuare”, spune premierul Marcel Ciolacu.

Potrivit premierului, toate staţiile de GPL vor fi supuse controlului, iar punctele de control în care se vor semnala nereguli le vor fi încetate activităţile.

,,Începând de mâine, în toată ţara, toate staţiile de carburant şi de GPL, vor intra într-un sistem de control. Unde se vor găsi elemente şi încărcări ce ar putea duce la pierderi de vieţi omeneşti sau de a pune în pericol oamenii se vor închide activităţile pe loc în cursul săptămânii viitoare,astfel, încât aceste lucruri să se întâmple fără procese, şi fără anumiţi oameni să încerce să-şi menţină afacerile chiar dacă sunt ilegale”.

Predoiu: ,,Vinovații vor plăti”

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, promite că vor fi pedepsiți vinovații: ,,În ceea ce privește orice neregulă cu funcționarea stației, a instituției, a autorităților locale, ale administrației locale, a poliției ….există o anchetă în curs de desfășurate, parchetul a inițiat deja aceste proceduri. Am discutat azi cu Procurorul General și exact așa cum v-a spus domnul prim-ministru, nu va exista niciun fel de rabat de la aplicarea legii, indiferent cine este responsabil în legătură cu acele fapte”.

Rafila transferă victimele cu arsuri grave în străinătate

Ministerul Sănătăţii are 6 spitale de urgenţă care sunt în subordine și 60 de paturi de terapie intensivă, a anunțat Alexandru Rafila. De asemenea, ministrul a precizat că familiile victimelor exploziilor vor primi asistenţă psihologică.

,,Câteva cifre, legate de numărul de victime, în total 58 de pacienți, am avut două decese, unul dintre pacienți avea arsuri de 95% suprafața corpului. În cursul acestei nopți și dimineața devreme, au fost transferați doi pacienți au fost transferați la Bruxelles, doi pacienți la Milano, din păcate unul dintre pacienți este în stare critică”.

Arafat: ,,Știm că firma nu mai avea autorizație”

Stația GPL nu avea autorizație de funcționare, iar mai multe instituții ale statului știau, o spune chiar Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul de Interne: „Noi ştim că firma cel puţin nu mai funcţiona sau clar că nu mai avea avize sau autorizaţie. Clar, din punctul nostru de vedere, firma nu avea documente sau autorizaţie să funcţioneze. În mod normal firma nu avea activitate de fapt”.