• Ștefan, antreprenor, a fost închis după două săptămâni de activitate în restaurant
  • Guvernul nu a alocat granturile promise încă din septembrie 2020
  • Flavia Boghiu, viceprimarul Brașovului, scutește HORECA de o parte din taxe

Brașovul a depășit pragul de 4 îmbolnăviri la mia de locuitori. Testări multe, probleme și mai multe, iar asta se reflectă mai ales în domeniile închise sau blocate parțial.

Ștefan Gleveșanu are trei locații HORECA și nu își poate face niciun plan, câtă vreme autoritățile îl țin afacerile două săptămâni deschise, apoi iar îl blochează.

Această fluctuație nu e foarte plăcută. Acest 3 la mie ne dezavantajează foarte mult. De fiecare dată când deschidem suntem obligați să aducem oameni din șomaj tehnic, să ne facem stocuri foarte mari de marfă, să ne pregătim. Imediat facem un an de când pur și simplu nu știm ce să facem nu știm ce se întâmplă cu HORECA.”, a explicat acesta.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Ștefan spune că pragul de 3 îmbolnăviri la mia de locuitori este discriminator pentru că nu se face același procent de testări în toate orașele din țară.

În Brașov 704 localnici au fost vaccinați în ultimele 24 de ore. Deschiderea școlilor și chiar relaxarea restricțiilor în ultima perioadă au dus, din nou, la scenariul roșu, spune viceprimarul Brașovului Flavia Boghiu.

De la începutul sezonul de schi, cel puțin în Poiana Brașov peste 1,3 milioane de turiști, de treceri pe domniul schibil, au fost, ceea ce înseamnă că există un intres și s-a văzut și în cozile care s-au format, din păcate.”, Flavia Boghiu, viceprimar Brașov.

Pe de altă parte, banii promiși de la Guvern încă din septembrie anul trecut, nu au ajuns în buzunarele antreprenorilor.

Din 25 de mii de dosare depuse pentru granturi, doar 3000 au fost plătite, se plâng antreprenorii din HoReCa. Dar autoritățile locale au planuri de sprijinire a sectorului turistic, prioritar pentru Brașov.

Pentru sectoare prioritare și importante, așa cum e HORECA venim cu măsuri care să sprijine și să vine în compensare. Am adoptat împreună cu consiliul local decizia de a reduce impozitul pe clădire cu 25 la sută, cât și taxa de ocupare a domeniului public.”, a mai adăugat viceprimarul Brașovului Flavia Boghiu.