• Casa Albă a confirmat că cel de-al doilea set de documente clasificate au fost găsite de avocaţii preşedintelui Joe Biden în garajul casei sale din Wilmington, Delaware.
  • Documentele au fost localizate în urma unei percheziții în locuințele președintelui din Wilmington și Rehoboth Beach, Delaware.
  • McCarthy: Congresul trebuie să investigheze documentele lui Biden.

Președintele Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy, a declarat joi că Congresul Statelor Unite trebuie să investigheze” documentele clasificate găsite recent în mai multe locații ocupate de președintele Joe Biden, potrivit AFP.

McCarthy i-a reproșat lui Biden că este „atât de îngrijorat” de faptul că predecesorul său Donald Trump a scos documente confidențiale din Washington DC, dar în același timp își păstrează documentele din perioada în care a fost vicepreședinte la vedere”. De asemenea, el a acuzat administrația Biden că are „standarde diferite” când vine vorba de republicani și democrați.

Comentariile vin după ce avocatul lui Biden a confirmat că au fost găsite dosare clasificate la Penn-Biden Center, precum și în garajul reședinței private a președintelui din Wilmington, Delaware.

Recomandări

ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
IRANUL ATACĂ ISRAELUL
POLITICO: URSULA ARE ȘANSE MAI MICI LA C.E.
CÎRSTOIU NU SE RETRAGE
ZIUA MONDIALĂ A ARTEI
TESLA, DATĂ ÎN JUDECATĂ DE O MAMĂ

Biden a insistat că documentele au fost păstrate în siguranță, deoarece garajul era încuiat”. Mai târziu în cursul zilei, procurorul general al SUA va face o declarație pe această temă.


Casa Albă a confirmat, joi, că cel de-al doilea set de documente clasificate au fost găsite de avocaţii preşedintelui Joe Biden în garajul acestuia din Wilmington, Delaware, potrivit POLITICO.

Anterior, presa americană anunţase că a fost găsit un alt set de documente, dar nu se cunoştea locaţia.

Avocaţii au descoperit printre documentele personale şi politice un număr mic de documente suplimentare ale administraţiei Obama-Biden care erau marcate ca fiind clasificate” , a declarat într-un comunicat Richard Sauber, consilier special al preşedintelui Biden.

Toate aceste documente, cu excepţia unuia, au fost găsite în spaţiul de depozitare din garajul reşedinţei preşedintelui din Wilmington. Un document constând dintr-o singură pagină a fost descoperit printre materialele depozitate într-o cameră adiacentă” , a precizat avocatul.

Administraţia a cooperat pe deplin pentru a se asigura că dosarele sunt tratate în mod corespunzător, a adăugat Sauber.

Iniţial, avocaţii lui Joe Biden au găsit documente confidenţiale, din perioada în care a fost vicepreşedinte, într-un birou privat pe care îl avea la sediul unui think tank

Descoperirea a fost făcută la 2 noiembrie 2022, cu câteva zile înainte de alegerile de la mijlocul mandatului prezidenţial. Apoi, avocaţii s-au dus să caute şi într-o a doua locaţie folosită de Joe Biden şi au găsit alte documente de interes pentru oficialii federali care analizează această chestiune, a relatat CNN

Potrivit NBC NEWS, în noul lot de documente sunt şi unele clasificate, ceea ce înseamnă că nu trebuiau să se afle acolo.