• US Soccer a declarat duminică pentru CNN că a vrut să schimbe steagul oficial pentru 24 de ore pentru a arăta sprijinul pentru femeile din Iran care luptă pentru drepturile fundamentale ale omului”, dar a plănuit întotdeauna să revină la steagul original.
  • Federația afișase temporar pe conturile sale oficiale de Twitter, Instagram și Facebook steagul național al Iranului fără emblema Republicii Islamice.
  • Revoltații au folosit materiale pirotehnice, proiectile, bastoane și au dat foc pe drumul public”, a precizat poliția.

Poliția belgiană a reținut o duzină de persoane și a efectuat o arestare duminică, după ce victoria Marocului în fața Belgiei în meciul de la Cupa Mondială din Qatar a provocat revolte la Bruxelles, o mașină și câteva scutere electrice fiind incendiate.

Revoltele au avut loc în mai multe locuri din capitala belgiană, unde zeci de fani ai fotbalului, unii drapați în steaguri marocane, s-au confruntat cu poliția antirevoltă cu tunuri cu apă și gaze lacrimogene.

În jurul orei 19.00, calmul a revenit, iar patrulele de prevenire rămân în vigoare în sectoarele vizate”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Ilse Van de Keere.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Revoltații au folosit materiale pirotehnice, proiectile, bastoane și au dat foc pe drumul public”, a precizat poliția. De asemenea, un jurnalist a fost rănit la față de artificii. Din aceste motive, s-a decis să se procedeze la o intervenție a poliției, cu desfășurarea de tunuri cu apă și utilizarea de gaze lacrimogene”, a precizat poliția.

Presa de stat iraniană a cerut ca SUA să fie eliminate de la Cupa Mondială din 2022, după ce Federația de Fotbal a Statelor Unite a schimbat steagul Iranului pe platformele sale de socializare pentru a-și arăta susținerea față de protestatarii din Iran.

Federația afișase temporar pe conturile sale oficiale de Twitter, Instagram și Facebook steagul național al Iranului fără emblema Republicii Islamice. Un grafic al clasamentului Grupei B, postat sâmbătă, acum șters, afișa steagul iranian doar cu culorile sale verde, alb și roșu.