• Vlad Voiculescu: „Am stabilit o formă de remunerare a celor mai importanți vectori de comunicare și de convingere a românilor: medicii de familie”.
  • Vlad Voiculescu: „30 de lei pentru fiecare pacient, acolo unde medicul de familie îl programează, acolo unde pacientul merge și se vaccinează”.
  • Vlad Voiculescu: „Când se trece de 50% din lista de vaccinare, considerăm că este un efort, iar de atunci plata se face cu 50 de lei pentru pacientul care este informat, programat, vaccinat, monitorizat”.

Vlad Voiculescu: „Am stabilit o formă de remunerare a celor mai importanți vectori de comunicare și de convingere a românilor: medicii de familie. Ne bazăm pe medicii de familie să le stea la dispoziție oamenilor despre orice informație au nevoie. Medicii de familie sunt esențiali în această perioadă.

Pentru perioada următoare, ne bazăm pe medicii de familie să informeze și să programeze în platforma de vaccinare pacienții pe care îi au pe liste și să se asigure că vin la vaccinare și le stau la dispoziție și după vaccinare.

Medicii de familie vor fi remunerați pentru această muncă suplimentară. Nu este vorba de niciun bonus. Este o plată suplimentară pentru muncă suplimentară. 30 de lei pentru fiecare pacient, acolo unde medicul de familie îl programează, acolo unde pacientul merge și se vaccinează.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Când se trece de 50% din lista de vaccinare, consiserăm că este un efort, iar de atunci plata se face cu 50 de lei pentru pacientul care este informat, programat, vaccinat, monitorizat. Peste 60%, vorbim despre 60 de lei. Este o plată progresivă”.

Vlad Voiculescu, despre deschiderea școlilor pe 8 februarie

„Se vor deschide școlile în anumite condiții de siguranță. Dacă trendul rămâne ca în prezent. Nu este o garanție, este o promisiune. Dacă evoluția ne va permite, atunci un obiectiv al Guvernului este să redeschidă școlile.

Vor fi respectate anumite măsuri de precauție: vaccinarea învățătorilor, profesorilor, personalului din învățământ. Testarea tuturor persoanelor simptomatice și a celor definite drept contacți pentru cei identificați pozitivi”, a declarat Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu, despre modificarea strategiei de vaccinare

„Modificarea strategiei de vaccinare va intra pe agenda Guvernului săptămâna viitoare. Pot să vă spun de pe acum că în etapa a doua de vaccinare vor intra și persoane precum oamenii fără adăpost, persoanele cu handicap și cei care trăiesc sub același acoperiș cu ei, dar și îngrijitorii lor”, a spus Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu, despre posibilitatea vaccinării anti-COVID pe timpul nopții, în România

„Dacă vom avea suficient vaccin disponibil, vom vaccina cât mai repede și cât mai mulți oameni. Dacă va trebui să lucrăm în timpul nopții pentru a învinge pandemia, o vom face”, a mai declarat Vlad Voiculescu.