• Dr. Cristian Rizea este unul din medicii români din Spania, care au cunoscut criza sanitară din primele luni şi recomandă tuturor să respecte normale sanitare, indiferent de opinia personală.
  • Colegiul Medicilor din Spania a luat poziţie faţă de campania de dezinformare cu privire la Covid-19 şi ameninţă cu anchete în cazul medicilor negaţionişti.
  • Mesajele false privind ineficacitatea măştilor sau inexistenţa virusului circulă tot mai mult pe reţelele de socializare şi au provocat chiar şi manifestaţii publice.

Ai auzit de teoriile ce neagă existența coronavirusului și eficiența măștilor de protecție. Medicul neurolog Cristian Rizea este unul dintre doctorii care luptă împotriva lor… în Spania. Lucrează la un spital cu peste 1.300 de paturi din Madrid și demontează în fiecare zi minciuni.

Rețelele de socializare sunt pline de mesaje care vorbesc despre medici care spun că pandemia nu există sau că testele PCR nu sunt precise.

dr. Cristian Rizea, medic la spitalul La Paz din Madrid: Neagă sute de mii de morţi. A crescut numărul de pacienți internați. Sistemul nervos poate să sufere anumite leziuni.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Fake news-urile semnate de medici din Spania au scos în stradă localnici furioși. Le-au cerut să tacă celor care îndeamnă lumea să nu poarte măști de protecție.

dr. Juan Antonio Repetto López, preşedintele Colegiului Medicilor Cádiz: Ne iau singura armă pe care o avem pentru a lupta cu virusul. De aceea trebuie să ridicăm vocea împotriva acestor opinii.

Ca să potolească fake news-urile unor doctori amatori de publicitate, Colegiul Medicilor din Spania îi amenință că le retrage dreptul de a profesa.