Medicii critică pensionarea la 70 de ani: „Nu cred că cineva vrea să fie anesteziat de un om la 70 de ani”

Vrem medici unde nu avem. Pe cine? Pe cei deja epuizați. Detașarea personalului medical e acum obligatorie Sursă foto: Hepta, Mediafax Foto
  • Cinci universităţi din România critică creşterea vârstei opţionale de pensionare la 70 de ani
  • Medic: „Nu cred că cineva vrea să fie anesteziat de un medic de 70 de ani”
  • Medicul specialist ATI Laura Zarafin, de la Spitalul Colentina, susţine că vârsta până la care un medic poate fi performant este 57, maxim 60 de ani

Cinci universităţi din România critică creşterea vârstei opţionale de pensionare la 70 de ani.

Este vorba despre Universităţile Bucureşti, Academia de Stiinţe Economice, Universitatea de Vest, Universitătea „Babeş Bolyai” din Cluj Napoca şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Rectorii care au semnat comunicatul de presă, afirmă că este o lege care încalcă autonomia universitară.

„Poziţia tuturor universităţilor din consorţii şi în general a universităţilor este că noi avem nevoie şi în continuare de profesorii buni din universităţi”, a spus Marin Preda, rectorul Universtăţii din Bucureşti.

Pe de altă parte, medicul specialist ATI Laura Zarafin, de la Spitalul Colentina, susţine că vârsta până la care un medic poate fi performant este 57, maxim 60 de ani.

„Când vorbim de ATI, că este specialitatea mea, noi suntem echivalenţii unor piloţi de avioane, dacă e să fim oneşti. Nu cred că cineva şi-ar dori să primească vreodată anestezie de la un om de 70 de ani”, a spus dr. Laura Zarafin.

Guvernul a aprobat, miercuri, proiectul de lege care prevede creşterea opţională a vârstei de pensionare la 70 de ani şi interzicerea cumulului de pensie cu salariul la stat.