• În Timiș se poate vaccina de astăzi și la medicul de familie
  • Doar 50 de medici din zona metropolitană a Timișoare s-au înscris
  • Fiecare medic va primi 100 de vaccinuri, 100 de teste și consumabilele aferente
  • Un lanț de supermarketuri plătește mai bine medicii decât Guvernul

Dominic Fritz dă drumul campaniei de vaccinare, în cabinetele medicilor de familie din Timișoara. Asta deși proiectul pilot a fost anunțat în urmă cu aproape două săptămâni.

Primarul spune că întârzierea a venit, pentru era nevoie de „niște clarificări necesare între instituțiile implicate”. Iar în cadrul campaniei, „participă 50 de medici de familie din zona metropolitană a Timișoarei.”

„Avem oameni programați, avem chiar și la cabinetul nostru, mâine (n.r. miercuri) vom începe activitatea de vaccinare. Este practic o premieră pentru țara noastră. Avem 20 de pacienți programați în cabinetul nostru.”, a menționat Iacob Mihai, medic de familie.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Ce spun medicii de familie

Nu toți medicii din Timișioara sunt încântați de inițiativă. Medicul de familie Adina Popescu s-a înscris în program, însă nu și în proiectul pilot. Îşi înţelege colegii care refuză să vaccineze. Spune că nu mai fac față sarcinilor.

„Teama mea este că la un moment dat ni se va pune, ştiţi cum, s-a aruncat pisica moartă peste gard. Adică medicii de familie nu au reuşit să ducă această campanie la bun sfârşit. Dacă acum ar trebui să fac o listă, nu ştiu dacă aş aduna pacienţi.”, a explicat Adina Popescu, medic de familie.

Medicii de familie vor fi plătiți doar cu 30 de lei per pacient de la Ministerul Sănătății. Iar la suma asta, asociația „Timiș pentru Medicină a Familiei” adaugă 40 de lei. Totul cu ajutorul unui contract de sponsorizare, realizat în parteneriat cu un lanț de supermarketuri.

„Nu mă voi duce nici în Bali cu banii ăştia, dar cel puţin sperăm să facem faţă acestor cheltuieli.”, a mai spus Adina Popescu, medic de familie.