- Doi medici de la Spitalul Pantelimon au fost reținuți pentru 24 de ore sub acuzația de omor calificat.
- Cele două ar fi redus brusc doza de noradrenalină a unui pacient.
- Anesteziștii de la ATI au intrat azi în grevă spontană.
- Anesteziștii protestează față de acuzațiile aduse celor doi medici.
E un film pe care, din păcate, l-am mai văzut. Maria Miron și Mirela Păiuș, medici la Spitalul Pantelimon din București, au fost reținute pentru 24 de ore, sub acuzația de omor calificat.
Advertisment
Procurorii susțin că cele două ar fi redus brusc doza de noradrenalină a unui pacient, ceea ce a dus la o scădere bruscă a tensiunii arteriale, care ar fi dus la un stop cardio-respirator. Asta se întâmpla pe 23 martie, anul acesta.
Pacientul a scăpat doar pentru că o asistentă a suplinit deficitul de noradrenalină prin perfuzie. Dar pe 4 aprilie, cele două acuzate ar fi repetat procedura care, de data asta, a dus la decesul pacientului.
Recomandări
Astăzi, medicii anesteziști și de Terapie Intensivă de la Sfântul Pantelimon au intrat în grevă spontană și amenință cu demisia în bloc, în semn de protest față de acuzațiile procurorilor. Zece operații au fost amânate în această dimineață din cauza protestului medicilor de la ATI.
Ministrul Rafila a anunţat că directorul medical al spitalului a demisionat, iar managerul vrea să renunțe la funcție, însă demisia acestuia va intra în vigoare peste câteva zile, pentru că spitalul nu poate fi lăsat fără conducere. Cât privește o posibilă demisie a sa, Rafila nu vede niciun motiv, mai ales că… are treburi importante.
Deputați de la PNL și USR i-au cerut demisia lui Rafila, pe motiv că încearcă să mușamalizeze situația. Ciolacu spune că anumite lucruri au fost observate încă din luna aprilie, când a fost trimis un control care să urmărească din punct de vedere administrativ cheltuielile și dacă procedurile sunt respectate. Dar că nu va lua nicio decizie pe baza emoțiilor.
17 pacienți au decedat în secția de ATI a Spitalului Pantelimon în această primăvară, dar ancheta Colegiului Medicilor a concluzionat că în absolut toate cele 17 nu au existat niciun fel de suspiciune că a existat vreo abatere de la protocoale sau că cineva într-un mod intenționat ar fi făcut un astfel de act.
Citește și
- Ion Cristoiu: Un faimos ambasador francez recunoaşte că Nicolae Ceauşescu trăia modest
- Studiu. Cine se aseamănă, se adună. Prietenii din adolescență îți influențează viitorul
- STUDIU. 60% dintre angajații români care lucrează în mediul privat nu se simt apreciați de către angajatori. Care e situația la stat
Partenerii noștri