• Președintele Comisiei Medicale a Spitalelor din Franța a lansat o ipoteză surprinzătoare.
  • Rémi Salomon: „31 decembrie este locul în care virusul va circula cel mai mult”.

În timp ce tot mai multe țări permit cetățenilor lor să se reunească cu cei dragi pentru sărbătorile de la sfârșitul anului, decizia ridică temerile unui al treilea val după sărbători. Mai ales după cea din 31 decembrie.

Crăciunul și Anul Nou sărbătorite împreună cu familia și prietenii provoacă în rândul medicilor teama de un al treilea val. O teamă împărtășită până la conducerea Europei.

„Ceea ce mă sperie este Revelionul din 31 decembrie, fără a avea o izolare”, a reacționat, miercuri, Rémi Salomon, președintele Comisiei Medicale a Spitalelor din Franța. În practică, el se teme că „sunt destul de mulți oameni care se vor vizita între ei. Bem puțin alcool, nu avem mască. Pe 31, virusul va circula cel mai mult”, se teme el, amintind că virusul SARS-CoV-2 „este diabolic: se poate transmite fără să ne dam seama, fără să avem simptome”. O preocupare în special cu privire la adulții tineri care sunt deosebit de afectați de formele asimptomatice ale Covid-19 și care s-ar putea infecta în masă cu ocazia unui Revelion alcoolic.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Premierul Franței, îngrijorat de același lucru

O teamă vizibilă împărtășită de șeful guvernului francez, Jean Castex. „Primul lucru pe care îl avem în față sunt sarbatorile, care sunt uzine de Covid. Nu ne putem lăsa garda jos”, a spuspremierul Franței, joi, în timp ce detaliază condițiile de relaxare a izolarii. „Scopul nostru este de a permite o revenire pas cu pas la o viață mai normală, pentru a vă permite să petreceți sărbătorile cu cei dragi în timp ce limitați riscurile unei reluări epidemice”, a adăugat Castex. Și dacă „stingerea va fi ridicată în mod excepțional pe 24 și 31 decembrie pentru a-i găsi pe cei dragi, asta nu înseamnă că vom putea sărbători Crăciunul și Anul Nou ca în anii precedenți”, a subliniat premierul.