• Medicii și familiile lor și-au pus speranțele în vaccin
  • Pentru medicii din linia întâi, vaccinul este doza lor de liniște
  • Mulți medici și-au văzut foarte rar familiile anul acesta

Administrarea unui vaccin durează câteva secunde. Pentru medicii din linia întâi secundele astea sunt cele mai importante dintr-un an întreg.

Serul pe care l-au primit astăzi a fost doza de liniște pe care n-au mai avut-o din martie până acum. Managerul Spitalului Victor Babeş din Timişoara și-a sunat soția, după ce a fost vaccinat.

Roxana Oancea,  Profesor UMF Timişoara: „Oricine ar fi fost în situaţia mea, ar fi avut emoţii, pentru că eu cred că este o zi istorică astăzi. Cred că este o uşurare pentru noi toţi ceilalţi, şi mai ales pentru familiile care am fost alături de ei în toată această perioadă, am văzut toate frământările lor, toate greutăţile şi am încercat să îi sprijinim şi noi, cum putem.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?

Cristian Oancea, manager Spitalul Victor Babeş Timişoara:Ne dorim într-un concediu să mergem, să ne relaxăm. Pur şi simplu să uităm de telefoane, să uităm de acest COVID, efectiv să respirăm. Ne este dor să respirăm. În al doilea rând ne este dor de acel sentiment de siguranţa sanitară. Şi ne este dor să vedem chipurile persoanelor dragi, fără mască.”

Şi ceilalți medici au primit astăzi vaccinul cu speranța că viețile lor se vor schimba.

Ana Maria Veja, medic specialist ”Victor Babeş”: În prima perioadă a pandemiei am stat aproape trei luni de zile separată de familie. Acum eu locuiesc cu soţul meu, dar din cauza mea el este izolat în casă. Nu cred că a mai ieşit undeva cu oameni sau cu prietenii de foarte mult timp.”