• Un studiu publicat în Emerging Diseases arată că virusul SARS-CoV-2 s-ar reproduce până la 35 de ore după moarte
  • Medicii legiști germani au decis să studieze șase pacienți
  • Cercetătorii germani responsabili de acest studiu subliniază că munca lor privește un număr mic de cazuri și că trebuie efectuate mai multe studii

Virusul SARS-CoV-2 se reproduce până la 35 de ore după moarte, spun medicii legiști germani, potrivit unui studiu publicat în revista Emerging Diseases.

Acest lucru este dezvăluit de lucrările efectuate de criminaliștii germani care au încercat să evalueze stabilitatea și infecțiozitatea coronavirusului post-mortem.

Pentru a obține acest rezultat, cercetătorii au prelevat probe nazofaringiene de la 11 persoane, în medie cu șase zile înainte de moarte și apoi după moarte pentru perioade variind între 12 și 168 de ore.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Ei au fost astfel capabili să detecteze prezența ARN-ului SARS-CoV-2 la un nivel constant, fără ca această durată să pară a avea o influență asupra nivelului de încărcătură virală.

Mai mult decât atât, această analiză criminalistică a mai arătat că, în unele cazuri, încărcătura virală a crescut cu 0,6% pe oră.

Confruntați cu această observație surprinzătoare, criminaliștii au decis să studieze mai precis șase pacienți și au putut observa că în gâtul acestor pacienți care au murit din cauza Covid-19, virusul s-a reprodus până la 35 de ore după moarte.

Cercetătorii germani responsabili de acest studiu recent amintesc că munca lor privește un număr mic de cazuri și că trebuie efectuate mai multe studii pentru a evalua persistența virală într-un timp mai îndelungat după moarte.

Însă această cercetare aruncă o nouă lumină asupra riscurilor infecțioase din medicina legală referitoare la SARS-CoV-2 și subliniază importanța manipulării atente a cadavrelor pentru a evita orice risc de contaminare de către personalul medical.