• Medicul Flavia Groșana fost audiată luni la Colegiul Medicilor Bihor.
  • Medicul orădean a afirmat că tratează bolnavi de COVID-19 după scheme de tratament proprii.
  • Medicul susţine că a reclamat-o o colegă, nu pacienţi, şi a respins acuzaţiile de malpraxis.

UPDATE: Președinta Colegiului Medicilor Bihor: Groșan nu primește nicio sancțiune

Președinta Colegiului Medicilor Bihor, dr. Carmen Pantiș, a făcut declarații la finalul audierii în comisia de etică a medicului Flavia Groșan, scrie bihon.ro.

„A fost o discuție amiabilă. O discuție cu doamna doctor Flavia Groșan, în care dânsa și-a exprimat dragostea față de pacienți, empatia față de ei, știind că există o simpatie foarte mare în rândul pacienților pe care domnia sa i-a tratat. Am dorit să precizez că este vorba despre Comisia de etică și deontologie medicală, deoarece au fost încălcate articolul 10 și articolul 22 din Codul de Deontologie Profesională, legat de denigrarea unor colegi de-ai domniei sale și de afirmarea în spațiul public a unor protocoale de tratament care nu au fost confirmate prin studii ştiinţifice”, a declarat președinta Colegiului Medicilor Bihor.

Conform sursei citate, medicul nu poate fi acuzat de malpraxis.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Nu avem niciun fel de reclație. Nu avem reclamație care să întrunească condițiile unui malpraxis. Reclamația venită pe mail de la colega noastră din București nu întrunește reclamația de malpraxis. Nu a fost anchetată, a fost audiată. Doamna doctor va continua să-și trateze pacienții exact cum a făcut-o până acum. Toate cazurile grave vor fi îndrumate spre spital unde există analize mai complexe și a unui tratament de suport”, a mai spus Pantiș, care a precizat că audierea a durat aproximativ o oră.

Am discutat câteva elemente legate de medicația pe care o dă doamna doctor, care realmente își are rolul ei și locul ei și acest val imens de simpatie confirmă că tratamentele doamnei doctor sunt bune. Am rugat-o să-și exprime anumite rețineri legate de colegii din spital și dânsa ne-a spus că nu există elemente de neîncredere legate de activitatea din spital”, a mai spus Pantiș.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Medicul orădean Flavia Groşan, care a afirmat că tratează bolnavi de COVID-19 după scheme de tratament proprii, va fi audiată luni la Colegiul Medicilor Bihor. Flavia Groșan susține că a fost reclamată de o colegă, și nu de pacienți, respingând, astfel, acuzațiile de malpraxis.

„Dacă încerci să-ţi pui mintea la contribuţie şi să faci ceva pentru pacient uite cu ce te alegi”, a afirmat Flavia Groşan într-o emisiune TV. De asemenea, medicul orădean a precizat că are parte de „un val de susţinere”.

În ultimul timp, Flavia Groșan a avut mai multe postări pe Facebook despre modul în care își tratează pacienții, dar acest lucru i-a adus și numeroase critici.

„Voi, cei care muriţi de grija mea, haideţi azi și mâine în cabinetul meu să vă arăt cum salvez oameni. Chiar aş avea mare nevoie de ajutor. Eu fac consultul, cum numai eu ştiu să-l fac, iar voi să vă ocupaşi cu transmiterea documentelor medicale. Ce ziceţi?

PS: Uite cum se învârte roata. Ehe, cand eram eu invitată în secţiile ATI…”, a scris Flavia Groşan pe Facebook.

„După atâta muncă, muncă enormă pe care am avut-o, uitaţi-o aici pe Lavinia, asistenta mea, enorm cât am muncit anul ăsta, să fii invitat la Comisia de etică pentru că ţi-a făcut reclamaţie o colegă, nu un pacient, deci nu vorbim de malpraxis, mi s-a părut că trăiesc într-un film american. Nu îmi vine să cred aşa ceva”, a declarat medicul joi seară, la Antena 3.

„Nu am emoții deloc”

Întrebată cum răspunde colegei care a reclamat-o, medicul a spus: „Nu răspund nicicum! Ştiu în ce lume trăiesc! Nu mă miră, ştiu exact în ce lume trăiesc şi dacă încerci să faci un pic, să-ţi pui mintea la contribuţie şi să faci ceva pentru pacient uite cu ce te alegi! Eu nu comentez nimic”. Doctoriţa spune că nu a reţinut numele celei care a reclamat-o.

Întrebată dacă are emoţii pentru ziua în care va fi audiată la Colegiul Medicilor, ea a răspuns negativ: „Ce mi se poate întâmpla? Luaţi-mi dreptul de liberă practică! Dacă după atâta muncă mie-mi iei dreptul de liberă practică fără să am acuzaţii de malpraxis, atunci… asta e lumea în care trăiesc, mă împac cu ea şi gata! Nu am emoţii deloc”.