Medicul chinez care a încercat să avertizeze lumea în privința coronavirsului din Wuhan a murit

Li Wenliang

A murit doctorul chinez care a avertizat că va fi epidemie de coronavirus

Medicul chinez Li Wenliang, anchetat pentru că avertizase publicul asupra riscurilor unei epidemii precum cea de SARS, a murit joi, din cauza coronavirusului, relatează CNN.

Epidemia de coronavirus a făcut 492 de morți în lume. O pacientă a fugit dintr-un spital din Austria

Epidemia de coronavirus a făcut 492 de morți în lume, majoritatea în China, și a infectat peste 24.500 de oameni din 25 de țări Aproape 60 de milioane de oameni sunt în orașe închise în China, iar 3 dintre ele au raportat peste 1000 de cazuri 3700 de oameni sunt în carantină pe un vas […]

Read more

Li Wenliang avertizase în decembrie 2019 că există riscuri privind izbucnirea unei epidemii similare cu cea generată de Sindromul Respirator Acut Sever (SARS). Doctorul Li Wenliang a fost interogat de autoritatea locală pentru Sănătate şi de Poliţia din oraşul Wuhan, fiind suspectat de „răspândirea de zvonuri în mediul online” şi de „perturbarea ordinii sociale”.

Li Wenliang a încercat să avertizeze lumea în privința coronavirsului. Sursă foto: Profimedia

Medicul a fost spitalizat pe 12 ianuarie, după ce a luat noul virus 2019nCoV de la un pacient. Li Wenliang a decedat joi.

Pe 30 decembrie 2019, Li Wenliang le-a spus prietenilor săi să își avertizeze discret cunoscuții. La câteva ore, mesajul său s-a viralizat.

„Suntem profund îndureraţi de moartea doctorului Li Wenliang. Trebuie să remarcăm cu toţii munca sa în cazul virusului 2019nCoV”, a reacţionat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Bilanțul noului coronavirus a ajuns la 564 de morți și peste 27.000 de cazuri de infecție

Cel puțin 564 de persoane au murit la nivel global ca urmare a infecției cu noul coronavirus, după ce au fost înregistrate 70 de noi decese în provincia Hubei.

Autoritățile au confirmat de asemenea 2,987 de cazuri noi de infecție. În total, 14,314 de pacienți au fost internați în spital în Hubei, dintre care 756 se află în stare gravă.

La nivel global au fost confirmate 27,602 de cazuri de coronavirus, dintre care 27,378 sunt în China. Taiwanul a acuzat Beijingul că oferă informații eronate OMS-ului în legătură cu epidemia.

Exit mobile version