• Potrivit legii, medicii de familie nu mai pot da concedii medicale pacienţilor Covid.
  • Motivul? A fost desfiinţat Ordinul de Ministru care reglementa această situaţie.
  • Medicii de familie nu au încotro decât să amâne pacienții.

Medicul de familie Raluca Zoiţeanu îţi spune că nu poate să-i dea concediu medical unui pacient care a avut Covid-19 şi a stat în izolare sau în carantină, sau care a plecat pe propria răspundere din spital. Motivul? A fost desfiinţat Ordinul de Ministru care reglementa această situaţie.

Tot Raluca Zoiţeanu vorbeşte şi despre situaţia că mai mulţi pacienţi infectaţi cu coronavirus ar putea să se prezinte la medicul de familie şi de acolo ar izbucni o cascadă de probleme.

„E o situaţie de mare nesiguranţă, şi pentru noi, şi petru pacienţi pentru că nu ştiu dacă vor fi plătiţi pentru aceste zile în care au stat în izolare la domiciliu sau în carantină.” spun medicii de familie.

Recomandări

S-AU ÎNȚELES, NU SE POATE...ACUM
CHINA RĂSPUNDE ACUZAȚIILOR NATO
BIDEN FACE GAFĂ DUPĂ GAFĂ
GHINION: RĂMÂI FĂRĂ PERMIS TREI ZILE
AUSTRALIENI ACUZAȚI DE SPIONAJ
AU BĂGAT BANII LA SALTEA

Totodată, Raluca Zoițean spune că de obicei eliberau imediat certificatele de concediu medical pacienţilor care ieşeau din izolare şi le solicitau.

„Acum nu putem să le eliberăm pentru că acel Ordin 414 care reglementa declaraţia pe propria răspundere pe care pacienţii o dădeau în faţa noastră nu mai are susţinere juridică. Până se clarifică situaţia legislativă încercăm şi noi să-i amânăm până se va rezolva.” adaugă ea.