• Medicul aflat în stare gravă va fi transferat la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia
  • A fost transportat de la Iași la Spitalul Floreasca din București
  • Medicul Cătălin Denciu are arsuri grave pe aproape tot corpul
  • Aeronava care îl duce pe medicul erou în Belgia a decolat

UPDATE 14.00 Doi români din Belgia oferă sprijin familiei medicului erou de la ATI, transferat în străinătate

Doi români stabiliţi în Belgia au postat un anunţ prin care îţi anunţă intenţia de a sprijini familia medicului ars. Şi alţi români au reacţionat la apel şi au anunţat că vor să asigure mâncare sau transport pentru familia medicului.

UPDATE 7.40: Aeronava care îl duce pe medicul erou în Belgia a decolat de pe Aeroportul Otopeni

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Aeronava Tarom care îl transportă pe medicul erou Cătălin Denciu la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia a decolat, duminică dimineața, de pe Aeroportul Otopeni.

Medicul erou, rănit în timpul tragediei de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț este dus, duminică dimineața, la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia.

Medicul este atent monitorizat de un echipaj SMURD.

„Transferul pacientului se realizează cu un avion C-27J Spartan al Forţelor Aeriene Române, în condiţii speciale, cu asistenţă medicală specializată asigurată, pe toată durata transportului, de o echipă din cadrul Ministerului Apărării Naționale și SMURD București. Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian duminică dimineață, la ora 7.30. Pacientul va fi preluat de medicii militari belgieni, care vor stabili, după finalizarea procedurilor de evaluare medicală, conduita terapeutică şi de suport medical”, au transmis reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.

Pe parcursul nopții, medicul rănit a fost transferat cu o autospecială de la Piatra Neamț la Iași. De pe aeroportul ieșean, pacientul a fost luat de o aeronavă militară și dus la Spitalul de Urgență Floreasca, unde a fost stabilizat.

Știrea inițială:

Surse din rândul forțelor de intervenție de la Spitalul din Piatra Neamț au declarat, pentru MEDIAFAX că au acordul Spitalului Militar Regina Astrid din Belgia pentru transferul medicului cu arsuri. Este pregătită o aeronavă MAPN pentru transferul medicului.

Medicul a fost adus la București, unde se i va face o evaluare de către echipa de la Spitalul Floreasca. O decizie finală ar urma să fie luată duminică dimineață.

Medicul de gardă de la ATI Piatra Neamț a încercat să salveze un pacient internat în momentul incendiului, iar acum ambii sunt în stare critică, a declarat directorul Spitalului Județean Piatra Neamț, Lucian Micu.

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă, la Secție ATI din incinta spitalului județean din Piatra Neamț. 10 persoane au decedat, iar alte 7 au fost salvate și trasnportate la Spitalul Județean Iași.