• Anthony Stephen Fauci susține că situația COVID din SUA nu merge în direcția cea bună.
  • Cazurile la nivel național se înmulțesc,î nsă spitalele din multe părți ale țării se străduiesc să țină pasul cu multiplele creșteri de cazuri.
  • Principalul consilier medical al președintelui Joe Biden pentru COVID-19 spune că își dorește să țină situația sub control.

Anthony Stephen Fauci, în calitate de medic al National Institutes of Health, susține că situația COVID din SUA nu merge în direcția cea bună. Cazurile la nivel național se înmulțesc, însă spitalele din multe părți ale țării se străduiesc să țină pasul cu multiplele creșteri de cazuri ,situația fiind îngreunată și de lipsa personalului.

În timp ce SUA au probleme din cauza creșterilor rapide ale numărului de cazuri COVID, în Africa de Sud și Marea Britanie sunt anunțate scăderi masive ale numărului de cazuri. Principalul consilier medical al președintelui Joe Biden pentru COVID-19, Fauci, spune că își dorește să țină situația sub control, conform Wral.com

„Există încă unele state din statele sudice și din vest care continuă să crească”, a spus Fauci, „dar dacă modelul urmează tendința pe care o vedem în alte locuri, cum ar fi nord-estul, cred că vei începe pentru a vedea o schimbare în toată țara.”

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

În ultimele zile au fost identificate  în medie peste 705.700 de cazuri noi în fiecare zi, o creștere de 8% în ultimele două săptămâni, potrivit unei baze de date New York Times. Spitalizările la nivel național sunt în medie de 159.500 în fiecare zi, un record și o creștere de aproximativ 25%. Media de decese noi este acum de 2.152 pe zi, în creștere cu 41%.

Fauci transmite oamenilor să rămână pregătiți pentru cel mai negru scenariu,deoarece dat fiind noul val acesta prezintă un grad ridicat de transmisibilitate. Statele Unite ale Americii, cu doar 63% din populația sa complet vaccinată, sunt în urmă față de alte națiuni dezvoltate și au o populație considerabilă, rezistentă la vaccinuri.