Medicul legist al cazului de la Pitești: Moartea fost violentă, bărbatul a murit asfixiat. Doi polițiști au fost reținuți

  • Medicul legist al cazului de la Pitești susține că bărbatul imobilizat de polițiști a avut o moarte violentă
  • Medicul legist a prezentat duminică primele concluzii ale anchetei în cazul bărbatului decedat
  • Procurorul cazului a dezvăluit faptul că deja au fost audiate toate persoanele aflate la fața locului

UPDATE 18.00 – Doi polițiști au fost reținuți

Doi agenți de Poliție au fost reținuți pentru 24 de ore în dosarul Pitești. Ei sunt cercetați într-un dosar de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Procurorul care instrumentează cazul a anunțat că s-a schimbat încadrarea juridică din ucidere din culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Decizia a fost luată în urma analizării imaginilor, a declarațiilor martorilor și a rezultatelor necropsiei.

„Au fost reținuți doi polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de purtare abuzivă și loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. S-a schimbat încadrarea din ucidere culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Legea prevedea pedeapsa cu închisoare de 6 la 12 ani. Am avut în vedere toate probele administrate până la acest moment. Au fost analizate imaginile, declarațiile martorilor și raportul de necropsie. Cei doi au încercat să aducă variante, țin de exercitarea dreptului la apărare”, a declarat procurorul.

UPDATE 17.50Prima reacție a premierului Cîțu în cazul Pitești: I-am cerut ministrului Bode o anchetă rapidă

Premierul Florin Cîțu a anunțat că a vorbit cu ministrul de Interne, Lucian Bode, despre bărbatul din Pitești care a murit după ce a fost imobilizat de polițiști. I-am cerut ministrului o anchetă rapidă, cei vinovați vor plăti, a spus prim-ministrul.

Premierul a fost întrebat dacă ministrul de Interne, Lucian Bode, ar trebui să demisioneze în urma cazului de la Pitești, pe modelul fiecare elev este responsabilitatea Ministerului Educației, fiecare pacient este responsabilitatea Ministerului Sănătății.

„Acolo am cerut… am avut o discuție cu domnul Bode, i-am cerut o anchetă foarte rapidă și i-am spus că vinovații trebuie să răspundă. Deja înțeleg că se ocupă de situație. Nu am toate informațiile în acest moment”, a spus premierul Florin Cîțu.

Știre inițială

Medicul legist al cazului de la Pitești susține că bărbatul imobilizat de polițiști a avut o moarte violentă. Bărbatul a murit asfixiat și a avut mai multe traumatisme. Procurorul de caz a dezvăluit că se fac cercetări asupra faptelor și încă nu este vizată o persoană.

Medicul legist a prezentat duminică primele concluzii ale anchetei în cazul bărbatului decedat după ce a fost imobilizat de polițiști. Moartea fost violentă, bărbatul a murit asfixiat în urma comprimării părților moi ale gâtului și ale toracelui. De asemenea, medicul legist susține că victima avea mai multe traumatisme, dar și o alcoolemie de peste 2 la mie.

„Moartea fost violentă, bărbatul a murit asfixiat. Am descoperit o alcoolemie de peste 2 la mie. Sunt mai multe traumatisme, inclusiv cranio-cerebrale, leziuni traumatice cervicale și toracice prin comprimarea părților moi. Rezultatele în câteva săptămâni, nu pot să exclud existența unor comorbidități, doar laboratorul poate stabili. Va fi un raport medico-legal, acesta va fi trimis procurorilor”, a precizat medicul legist.

Procurorul cazului a dezvăluit faptul că deja au fost audiate toate persoanele aflate la fața locului, inclusiv polițiștii.

Au fost văzute imaginile, au fost identificate persoanele și vom cere informații de la medicul de familie, a precizat procurorul.