• Medicul român Cătălin Denciu este printre eroii anului 2020 în Belgia.
  • Belgienii aduc un omagiu al eroilor și eroinelor din 2020.
  • Eroii sunt cei care au fost generoși, au luptat pentru viață și drepturile femeilor.

Un an complicat, care poate ar fi deraiat și mai rău dacă nu erau niște oameni care să îl țină pe șine. Sunt eroii și eroinele lui 2020, așa cum i-a selectat televiziunea publică din Belgia.

„Medicul român Cătălin Denciu de la spitalul din Piatra Neamț este în lista eroilor anului 2020. Jurnaliștii belginei l-au inclus pentru sacrificiul pe 14 noiembrie, atunci când a izbucnit incendiul în secția de terapie din spital și a intrat în flăcări pentru a salva cât mai multe vieți. Asta chiar dacă a ajuns cu arsuri de gradul II și III să fie transportat la un spital militar din Belgia”, a transmis Tatiana Kristal, corespondent Aleph News.

Pe cine au mai trecut belgienii pe listă

  • Doctorul Li Wenliang de 34 de ani, din Wuhan, China. Pentru faptul că a încercat să-și alerteze colegii și autoritățile despre pericolul coronavirusului. Pentru fapta sa el a fost arestat, că ar fi răspândit informații false. Medicul chinez a fost victima a COVID și a decedat în 6 februarie 2020.
  • Veteranul britanic al celui de-al doilea răboi mondial, Căpitanul Tom Moore. El s-a remarcat prin curajul de a face o campanie de strângere a 20 de milioane de lire pentru asociațiile care sprijină angajații din sănătate și voluntarii care au ajuns la pacienții covid. Chiar dacă are 99 de ani și se deplasează cu ajutorul unui cadru de mers, el a făcut în grădina sa 100 de trasee a câte 25 de metri.
  • Tânara belgiancă Celie Desmeth, care a împins 600 de km o roabă prin toată țara cu scopul de a strânge fonduri pentru o fundație care îndeplinește dorințele copiilor grav bolnavi.
  • Activista Loujain al-Hathloul din Arabia Saudită care luptă pentru drepturile femeilor. Ea a dus un adevărat război cu autoritățile pentru dreptul femeilor să poată conduce mașina. A fost condamnată la închisoare printr-o lege saudită anti-terorism, prin care de fapt sunt pedepsiți apărătorii drepturilor omului. În închisoare ea a fost victimă a violenței, torturii și abuzurilor sexuale.
  • Actrița Adele Haenel pentru curajul de a spune ”rușine” întregii comunități cinematografice pentru că tratează superficial subiectul abuzurilor și violurilor din industria filmului.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ