• Vehicule blindate de luptă Stryker, artilerie și muniții suplimentare sunt așteptate să se numere printre cele mai recente ajutoare pe care Washingtonul le va anunța vineri.
  • Medvedev, care a fost și președinte al Rusiei între 2008 și 2012, a amenințat în repetate rânduri cu utilizarea armelor nucleare.
  • Volodimir Zelenski a pledat în repetate rânduri pe lângă națiunile aliate pentru a trimite tancuri.

Dmitri Medvedev, aliat al președintelui rus Vladimir Putin și vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, i-a avertizat joi pe aliații NATO că o înfrângere a Rusiei în Ucraina ar putea provoca un război nuclear.

Înfrângerea unei puteri nucleare într-un război convențional poate provoca începutul unui război nuclear”, a declarat el într-o postare pe Telegram, în timp ce oficialii occidentali se reunesc pentru o nouă întâlnire cu Grupul de contact pentru apărarea Ucrainei la baza aeriană Ramstein din Germania.

Puterile nucleare nu au pierdut [niciodată] conflicte majore de care depinde soarta lor”, a adăugat oficialul de la Kremlin. Medvedev, care a fost și președinte al Rusiei între 2008 și 2012, a amenințat în repetate rânduri cu utilizarea armelor nucleare.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Comentariile sale cu privire la înfrângerea teoretică a Rusiei în Ucraina pot arăta că Kremlinul este din ce în ce mai îngrijorat de capacitatea sa de a câștiga războiul lui Putin, pe măsură ce sprijinul occidental pentru Kiev continuă să se rostogolească.

Se așteaptă ca SUA să anunțe vineri un alt pachet de ajutor defensiv de 3 miliarde de dolari pentru Ucraina, după ce secretarul Apărării, Lloyd Austin, se va întâlni cu aliații în Germania, au declarat mai mulți oficiali americani pentru Fox News.

Anunțul ar urma să vină la doar două săptămâni după ce Washingtonul a angajat un pachet separat de 3 miliarde de dolari și s-a angajat să trimită vehicule de luptă Bradley și alte vehicule militare potrivite pentru luptă, precum vehicule blindate de transport de personal, vehicule protejate împotriva ambuscadelor rezistente la mine și vehicule cu roți multifuncționale de mare mobilitate.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a pledat în repetate rânduri pe lângă națiunile aliate pentru a trimite tancuri pentru a ajuta trupele sale de pe front, în special în Donbas, deși încă nu se așteaptă ca tancurile Abrams M1 să fie incluse în ultimul pachet.

Vehicule blindate de luptă Stryker, artilerie și muniții suplimentare sunt așteptate să se numere printre cele mai recente ajutoare pe care Washingtonul le va anunța vineri. Marea Britanie, Franța și Polonia s-au angajat să trimită tancuri în Ucraina, în timp ce SUA și Germania se confruntă cu presiuni tot mai mari pentru a răspunde solicitărilor lui Zelenskyy privind ceea ce este necesar pe front.