• Dmitri Medvedev a întreprins o călătorie surpriză la Beijing şi a purtat discuţii cu preşedintele chinez Xi Jinping, în timpul cărora a declarat că au discutat despre conflictul din Ucraina.
  • Medvedev a declarat că el şi Xi au discutat despre parteneriatul strategic fără limite” al celor două ţări, precum şi despre Ucraina. El nu a oferit mai multe detalii.
  • Rusia şi-a sporit atenţia către Beijing după ce a fost lovită de o serie de sancţiuni occidentale.

Fostul preşedinte al Rusiei, Dmitri Medvedev a întreprins o călătorie surpriză la Beijing şi a purtat discuţii cu preşedintele chinez Xi Jinping, în timpul cărora a declarat că au discutat despre conflictul din Ucraina. Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a postat pe canalul său Telegram o înregistrare video în care apare la întâlnirea cu Xi Jinping, zâmbind pentru fotografii.

Medvedev a declarat că el şi Xi au discutat despre parteneriatul strategic fără limite” al celor două ţări, precum şi despre Ucraina. El nu a oferit mai multe detalii.

Am discutat despre cooperarea dintre cele două partide de guvernământ din China şi Rusia … cooperarea bilaterală în cadrul parteneriatului nostru strategic, inclusiv în ceea ce priveşte economia şi producţia industrială. Am discutat, de asemenea, despre chestiuni internaţionale, inclusiv, desigur, despre conflictul din Ucraina”, a declarat Medvedev. Discuţiile au fost utile”, a adăugat el, conform Reuters.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Rusia şi-a sporit atenţia către Beijing după ce a fost lovită de o serie de sancţiuni occidentale pentru a o pedepsi pentru invazia sa din februarie în Ucraina, ceea ce Moscova numeşte o operaţiune militară specială”.

Rusia încearcă să promoveze legături economice, politice şi de securitate mai strânse cu China pentru a compensa pierderea legăturilor comparabile cu Occidentul şi îl vede pe Xi ca pe un potenţial aliat într-o coaliţie anti-occidentală.