• Situația alimentării cu energie electrică în Ucraina se va îmbunătăți, dacă Kievul va recunoaște cererile Rusiei.
  • Medvedev consideră că „achiziționarea de către regimul de la Kiev de electricitate din Slovacia va duce la noi creșteri ale prețurilor la energie.
  • În ultimele săptămâni, Rusia a început să vizeze distrugerea infrastructurii energetice civile a Ucrainei.

Situația alimentării cu energie electrică în Ucraina se va îmbunătăți, dacă Kievul va recunoaște cererile Rusiei, înaintate în cadrul operațiunii militare speciale și rezultatele referendumurilor, a scris vineri, pe canalul său Telegram, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev.

Drumul spre stabilitatea aprovizionării cu energie este diferit. Ea presupune recunoașterea legitimității cererilor Rusiei în cadrul operațiunii militare speciale și a rezultatelor acesteia, reflectate în Constituția noastră. Atunci situația aprovizionării cu energie se va îmbunătăți”, a spus el, în urma deciziei autorităților ucrainene de a importa energie electrică din Slovacia.

Medvedev consideră că „achiziționarea de către regimul de la Kiev de electricitate din Slovacia va duce la noi creșteri ale prețurilor la energie atât pentru europeni, cât și pentru ucraineni, dar nu va aduce stabilitatea dorită a sistemului ucrainean de aprovizionare cu energie electrică”.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În ultimele săptămâni, Rusia a început să vizeze distrugerea infrastructurii energetice civile a Ucrainei.

Acesta este un alt act al forțelor ruse care se încadrează în definiția genocidului, în urma uciderilor în masă de civili în orașe precum Bucha și Izyum și deportării forțate și îndepărtarea copiilor din familiile ucrainene din teritoriile ocupate.