Medvedev susține că rezervele de arme rusești sunt suficiente pentru toată lumea

DMITRI MEDVEDEV

DMITRI MEDVEDEV

Lipsa de arme poate fi unul dintre motivele pentru care războiul din Ucraina a stagnat. De nouă luni, Ucraina continuă să se apere, iar în ultimele luni a lansat chiar o contraofensivă pentru a returna teritoriile ocupate temporar.

Contrar așteptărilor Kremlinului, țările occidentale au susținut Ucraina, în mod logic, și de nouă luni furnizează arme forțelor armate ucrainene.

În prezent, forțele armate ucrainene au o aprovizionare mai regulată cu arme decât cele rusești. Motivul este simplu: toată lumea aprovizionează Ucraina și doar Rusia se aprovizionează cu mici excepții, cum ar fi rachetele din Coreea de Nord și dronele din Iran. Cu toate acestea, tocmai aceste livrări ale celor două țări asiatice către Rusia au fost unul dintre motivele pentru care Occidentul a vorbit despre începerea epuizării livrărilor rusești.

Poate că furnizarea de rachete de către Coreea de Nord este un semnal de alarmă pentru Rusia, dar Moscova a importat mai ales „bombe de gunoi” care și-au servit deja scopul și care nu sunt ținta principală a forțelor armate ruse. Medvedev a declarat că calculele „dușmanilor” sunt greșite și că există arme pentru toată lumea. „Dușmanii continuă să calculeze cu atenție lansările și livrările noastre. Ei speră în zadar să ne epuizeze posibilitățile. În continuare. Destul pentru toată lumea!” El a repetat acest lucru în contul său de Telegram.

Nu este prima dată când Medvedev este nevoit să transmită un astfel de mesaj în ultimele săptămâni. La sfârșitul lunii octombrie, el a fost primul care a spus că „analizele inamicului” cu privire la armamentul rusesc uzat și expirat nu sunt corecte și nu răspund adevărului. La 24 octombrie, el a repetat aceste afirmații în timp ce vizita Uralvagonzavod pentru a vedea cum decurge producția de tancuri.

Exit mobile version