• Ducesa de Sussex a câștigat procesul împotriva publicației britanice Mail on Sunday
  • Ziarului britanic ar publicat mai multe extrase dintr-o scrisoare privată către tatăl ei
  • Ducesa solicită despăgubiri pentru presupusa utilizare abuzivă a informațiilor private

Ducesa de Sussex a câștigat procesul de confidențialitate împotriva publicației britanice Mail on Sunday, după ce un judecător a dat o hotărâre în favoarea ei.

Procesul era intentat asupra ziarului britanic, după ce ar publicat mai multe extrase dintr-o scrisoare privată către tatăl ei, Thomas Markle, notează The Guardian.

Avocatul lui Meghan a susținut că editorii ziarului, Associated Newspapers Ltd, nu au avut „nicio perspectivă” în încercarea de a se apăra, după ce au comis un abuz de informații private și mai multe presupuse încălcări ale drepturilor de autor.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Acesta a mai susținut că prezentul caz a fost atât de puternic, încât nu ar mai fi fost nevoie de un proces care să demonstreze acele părți ale cererii sale.

Judecătorul Lord Justice Warby a dat a dat o sentință favorabilă, după procesul care a avut loc joi la Înalta Curte.

Ducesa solicită despăgubiri pentru presupusa utilizare abuzivă a informațiilor private, încălcarea drepturilor de autor și încălcarea Legii privind protecția datelor în cinci articole, publicate în februarie 2019, care includeau extrase din scrisoare în Mail on Sunday, dar și pe Mail Online.