• Apar noi detalii din Jaful Secolului, care ar fi fost executat în decembrie 2019 de o echipă de români. Procesul se află în curs de derulare la Isleworth Crown Court.
  • Printre victime este Tamara Ecclestone, bogata moştenitoare a fostului director executiv din Formula 1
  • Hoții care au lăsat-o fără bijuterii de 25 de milioane de lire sterline au escaladat un garaj precum Spiderman și au sărit în grădina Tamarei Ecclestone.

Hoții au intrat în vila din Londra prin metoda Spiderman, au escaldat un garaj și au sărit în grădină. Apoi au fugit cu un taxi de pe proprietatea de lux, relatează BBC.

Fostă menejeră în Milano, Maria Meșter, fiul ei Emil Bogdan Savastru, Alexandru Stan, agent de pază și Sorin Marcovici, barman, au negat acuzațiile aduse în cadrul procesului derulat la Isleworth Crown Court.

În decembrie anul trecut, managerul lui Chelsea, Frank Lampard, familia fostului proprietar al clubului Leicester City, Vichai Srivaddhanaprabha, Tamara Ecclestone și soțul ei, Jay Rutland, au rămas fără bijuterii și ceasuri de lux.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Maria Meșter de 47 de ani, fiul ei de 30 de ani, Emil Bogdan Savastru, Alexandru Stan de 49 de ani și Sorin Marcovici de 52 de ani s-au instalat într-o suburbie a Londrei și au fost surprinși călătorind de la stația St Mary Cray de mai multe ori, între 1-13 decembrie anul trecut.

Pe 1 decembrie a fost jefuită casa lui Frank Lampard, unde a fost nevoie de escaladarea mai multor garduri înalte, o operațiune foarte dificilă, potrivit procurorilor.

Iar pe 10 decembrie au fost furate bunuri de 1 milion de lire sterline din casa miliardarului thailandez Srivaddhanaprabh, printre care și un ceas Patek Philippe, potrivit tabloidelor britanice.

Juraților li s-au prezentat clipuri cu reconstituirea jafului de pe 13 decembrie care a vizat vila Tamarei Ecclestone. Românii au profitat de faptul că aceasta și soțul ei erau plecați într-o vacanță de 3 săptămâni.

Grupul ar fi ajuns cu un taxi în celebrul cartier de lux, Kensington High Street, apoi ar fi pătruns în casa Tamarei prin grădina din spatele unei proprietăți vecine.

Maria Meșter a fost prinsă pe aeroportul din Standsted, Londra, de unde se pregătea să fugă spre Japonia. Purta în urechi o pereche de cercei de 300.000 de lire sterline, furați din vila Tamarei Ecclestone, potrivit Daily Mail.

Procurorii au prezentat la proces și o poză publicată de româncă pe Facebook în care poartă la gât un colier al moștenitoarei lui Bernie Ecclestone.

Fiul româncei, Bogdan Savastru, a fost arestat câteva zile mai târziu pe aeroportul din Heathrow.