• Rusia ar fi angajat mai mulți mercenari pentru a se alătura războiului din Ucraina.
  • Un sfert dintre mercenari urmează să ajungă în Belarus, țara care s-a alăturat invaziei Rusiei.
  • Luptătorilor li s-au promis 1.500 de dolari pe lună, iar 800 de mercenari urmează să fie angajați în scurt timp.

Mai mulți mercenari ar fi fost angajați de către Rusia pentru ca aceștia să ia parte la răzoiul început împotriva Ucrainei. Un sfert dintre aceștia urmează să ajungă în Belarus în doar câteva zile.

Hezbollah ar fi fost de acord să trimită 800 de luptători în Ucraina, pentru a lua parte la ostilităţile alături de Federaţia Rusă, a relatat ziarul rus de opoziţie Novaya Gazeta, conform Mediafax.

Luptătorilor li s-au promis 1.500 de dolari pe lună. Potrivit unor surse, reprezentanţii companiei militare private ruse Wagner s-au întâlnit deja cu militanţii Hezbollah. S-a ajuns la un acord pentru angajarea a 800 de mercenari, iar 200 dintre aceştia vor fi trimişi în Belarus până la sfârşitul lunii.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Mass-media: Soldaţii ruşi urmează să fie informaţi despre sfârşitul războiului din Ucraina

În ciuda informaţiilor despre problemele cu care se confruntă armata Moscovei în Ucraina, soldații ruşi vor fi informaţi de către superiorii lor că războiul ar trebui să se încheie până pe data de 9 mai, conform Mediafax.

Informaţia a fost prezentată de Sky News, adăugând că forţele armate ucrainene consideră că, „în rândul forţelor armate ale Federaţiei Ruse, se desfăşoară o activitate constantă de propagandă” care se referă tocmai la data la care în Rusia, în fiecare an, sărbătoreşte o paradă militară.

Pe 9 mai se sărbătoreşte Ziua Victoriei. Este marcată Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial, reprezentând semnarea actului de capitulare necondiţionată a Germaniei naziste, fapt care a dus la încheierea în Europa a celui de-al Doilea Război Mondial.