• Grecia insistă pentru introducerea paşapoarelor de vaccinare pentru călătorii
  • Elenii au creat deja un formular standard pentru imunizarea unui cetăţean 
  • Preşedintele şi premierul Greciei s-au vaccinat pe 27 decembrie
  • Rusia a propus crearea de paşapoarte de vaccinare sau imunitate
  • Israelul va emite „paşapoarte verzi” persoanelor care s-au vaccinat

Apariţia „paşapoartelor verzi” pare colacul de salvare pentru turismul Greciei şi, implicit, economia acestei ţări. Acesta e şi motivul pentru care premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, insistă pe lângă Comisia Europeană pentru crearea paşapoartelor de vaccinare sau imunitate.  

Alte ţări sunt mult mai prudente şi nu vor să se grăbească, să discrimineze persoanele mai puţin norocoase, care n-au primit sau nu vor primi vaccinul prea curând. 

Reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii îndeamnă la solidaritate. Au încredere că imunizarea la scară a populaţiei europene se va produce pe parcursul acestui an. 

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Sunt încrezător că anul acesta, pe măsură ce noile vaccinuri devin disponibile şi sunt aprobate de OMS în regim urgenţă, domeniul de aplicare şi disponibilitatea vaccinurilor vor creşte rapid în toate ţările şi vom atinge nivelul necesar de imunitate pentru a proteja nu doar grupurile vulnerabile, ci întreaga populaţie din Europa şi din lume. Întrebarea nu este dacă acest lucru se va întâmpla, ci când.”, spune Ihor Perehinets, specialist OMS.