• Asociația Pro Infrastructura propune dosar penal pentru tentativă de omor pentru șoferii inconștienți.
  • ONG-ul cere și amenzi sau sancțiuni înăsprite și în cazul șoferilor care conduc beți, trec pe roșu ori depășesc viteza legală cu peste 50 de kilometri pe oră.
  • Titi Aur: „Mașina este o armă. Dacă nu știi să o controlezi sau, mai ales, dacă nu vrei să o conduci corect, devine o armă“.

Siguranță e ultimul cuvânt la care te gândești când e vorba de drumurile din România. Pentru că inclusiv pe autostrăzi te poți trezi cu o mașină venind din față, cu viteză spre tine.

Sunt destule exemple doar în ultima săptămână. S-a vorbit, la ȘTIU, despre sancțiuni mai dure, iar cei de la Asociația Pro Infrastructura au venit cu o propunere concretă. Mergi pe contrasens pe autostradă? Ai dosar penal pentru tentativă de omor.

ONG-ul cere și amenzi sau sancțiuni înăsprite și în cazul șoferilor care conduc beți, trec pe roșu ori depășesc viteza legală cu peste 50 de kilometri pe oră.

Titi Aur: Sunt necesare măsuri dure

Titi Aur, specialist în conducere defensivă, atrage atenția că șoferii trebuie învățați cum să conducă prudent, pentru că majoritatea nu sunt pregătiți și nu știu foarte multe lucruri cruciale legate de condus: „Mașina este o armă. Dacă nu știi să o controlezi sau, mai ales, dacă nu vrei să o conduci corect, devine o armă. După cum vedem, suntem într-un război continuu. În fiecare zi mor cinci oameni. Avem 25 de răniți grav și vreo 80 de răniți ușor în medie. Am avut weekend-ul trecut 27-28 de morți, în timp ce în Suedia au fost zero morți într-un weekend. (…) Școala de șoferi nu știe ce trebuie să îi învețe pe viitorii șoferi“.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Mi se pare greșit să avem doar propuneri reactive în ceea ce privește conducerea pe stradă. Pentru a putea liniști situația de pe șosele trebuie ca România să se trezească din acest punct de vedere, aici mă refer la autoritățile de la cel mai înalt nivel, și să devină strategie națională reducerea numărului de victime, să se ajungă la un pachet de măsuri dure“, a mai spus Titi Aur pentru Aleph News.

Sunt de acord, când întorci pe autostradă se numește tentativă de omor. Nu poți să spui că ai făcut-o din greșeală“, spune Titi Aur.