Relaţiile SUA-Rusia, în cel mai scăzut punct din ultimii ani. Mesajul lui Putin, înaintea întâlnirii cu Biden

Reacția Rusiei în fața solicitărilor lui Joe Biden privind eliberarea lui Navalnîi: „Este un ton foarte agresiv și neconstructiv”
  • Vladimir Putin l-a lăudat pe fostul preşedinte Donald Trump spunând despre acesta că este „un individ extraordinar, talentat”.
  • Putin şi Biden se vor întâlni miercuri la Geneva, într-o vilă elveţiană din secolul al XVIII-lea cu vedere la lacul Geneva.
  • Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, înaintea întâlnirii cu preşedintele american Joe Biden, de săptămâna viitoare, că relaţiile SUA-Rusia sunt la punctul lor cel mai scăzut din ultimii ani.

Vladimir Putin l-a lăudat pe fostul preşedinte Donald Trump spunând despre acesta că este „un individ extraordinar, talentat”. Putin şi Biden se vor întâlni miercuri la Geneva, într-o vilă elveţiană din secolul al XVIII-lea cu vedere la lacul Geneva.Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, înaintea întâlnirii cu preşedintele american Joe Biden, de săptămâna viitoare, că relaţiile SUA-Rusia sunt la punctul lor cel mai scăzut din ultimii ani, scrie Mediafax.

„Avem o relaţie bilaterală care s-a deteriorat până la punctul cel mai scăzut din ultimii ani,” a spus Putin într-un interviu NBC News şi citat de Reuters.

Putin l-a lăudat pe fostul preşedinte Donald Trump spunând despre acesta că este „un individ extraordinar, talentat,” iar Biden, în calitate de politician de carieră, este „radical diferit faţă de Trump.”

Întrebat despre faptul că Biden l-a numit „criminal”, Putin a spus că a auzit zeci de astfel de acuzaţii. „Nu mă îngrijorează câtuşi de puţin acest lucru,” a răspuns liderul de la Kremlin.

Biden, la începutul unei vizite de opt zile în Europa săptămâna aceasta, a spus: „Nu căutăm conflicte cu Rusia. Vrem o relaţie stabilă şi previzibilă, dar am fost clar: Statele Unite vor răspunde într-un mod ferm şi semnificativ dacă guvernul rus se angajează în activităţi dăunătoare.”

În ceea ce priveşte recentele atacuri ransomware pe care Statele Unite le-au urmărit până în Rusia, Putin a negat orice cunoştinţă a piratărilor şi i-a cerut lui Biden să ajungă la un acord cu el cu privire la spaţiul cibernetic, potrivit NBC News.

Putin şi Biden se vor întâlni miercuri la Geneva, într-o vilă elveţiană din secolul al XVIII-lea cu vedere la lacul Geneva. Casa Albă a declarat că Biden va aborda subiecte privind atacurile ransomware provenite din Rusia, agresiunea Moscovei împotriva Ucrainei, închiderea disidenţilor şi alte probleme care au tensionat relaţia celor două ţări.