• Pe lângă cei 10 pacienți care au murit, alți 7 au fost salvați și vor fi transportați la Spitalul Județean Iași
  • Ambasada Turciei: „Suntem alături de România în această zi grea”
  • Ministerul de Externe, Austria: „Suntem profund intristaţi de tragicul incendiu”

UPDATE

„Sunt şocată de tragicul incendiu de la spitalul din Piatra Neamţ, care a dus la pierderi de vieţi umane şi persoane rănite”, Meliza Haradinaj, Ministrul de Externe din Kosovo.

„A fost un an cu adevărat tragic. În urma incendiului tragic de la o secţie de terapie intensivă Covid-19 în Piatra Neamţ, România, aş vrea să ofer sincere condoleanţe victimelor şi celor apropiaţi de victime”, Bujar Osmani, Ministrul de Externe din Macedonia de Nord.

„Gândurile noastre sunt la familiile victimelor de la tragicul incendiu de ieri, de la ATI, din Piatra Neamţ şi pentru însănătoşirea cât mai rapidă a celor răniţi.
Poporul israelian este alături de România şi transmitem cele mai sincere condoleanţe către poporul român şi preşedinte”
, Reuven Rivlin, preşedinte Israel.

Incendiul tragic de la Piatra Neamţ, acolo unde 10 persoane au murit, iar alte şapte au fost grav rănite, a stârnit reacţii şi mesaje de condoleanţe şi din afara ţării.

Ambasada Turciei la Bucureşti: „Suntem alături de România în această zi grea și transmitem sincere condoleanțe familiilor îndoliate în urma incendiului devastator de la Spitalul Județean Piatra Neamț”.

Ministerul de Externe din Austria pe Twitter: „Suntem profund înstristaţi de tragicul incendiu de la o unitate de terapie intensivă Covid-19 din Piatra Neamţ, România. Sincerele noastre condoleanţe se adresează tuturor ceror care şi-au pierdut pe cineva drag şi dorim tuturor celor răniţi o recuperare rapidă”.