• Regele Charles a transmis un mesaj emoționant unui soldat ucrainean în timp ce vizita trupele antrenate de forțele britanice pentru războiul împotriva Rusiei.
  • Într-o locație nedezvăluită din Wiltshire, regele a privit cu atenție cum bărbații au luat cu asalt un tranșeu aflat la câteva sute de metri distanță.
  • El i-a spus unuia dintre ofițerii lor superiori atunci când a sosit: Sunteți uimitori, nu știu cum reușiți”.

Regele Charles a transmis un mesaj emoționant unui soldat ucrainean în timp ce vizita trupele antrenate de forțele britanice pentru războiul împotriva Rusiei. Charles a urmărit cum au fost puși la treabă, învățând războiul de tranșee – folosit în special de soldați în Primul Război Mondial – care a devenit un factor în conflictul din Ucraina.

Într-o locație nedezvăluită din Wiltshire, regele a privit cu atenție cum bărbații – mulți dintre ei civili care nu au nicio experiență militară – au luat cu asalt un tranșeu aflat la câteva sute de metri distanță. El i-a spus unuia dintre ofițerii lor superiori atunci când a sosit prima dată: Sunteți uimitori, nu știu cum reușiți”. Și a transmis ulterior mesajul: Sunt plin de admirație.”

Recruții făceau parte dintr-un grup de 200 de oameni care urmau să înceapă săptămâna a patra de antrenament sub comanda maiorului Tony Harris, din cadrul forțelor armate ale Noii Zeelande, care i-a vorbit regelui despre operațiune.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Vorbind după aceea despre discuția cu Charles, acesta a spus: Vorbeam despre faptul că s-au întors la războiul de tranșee și despre contrastul cu Primul Război Mondial și despre cum ne-am întors în tranșee în secolul XXI. Din cauza apărării foarte solide pe care ucrainenii au pus-o în aplicare – au reușit să țină forțele rusești aproape în impas în mari părți ale teatrului de operații – o mare parte din menținerea liniei este săparea și pregătirea pentru ce este mai rău. Întotdeauna am săpat fortificații ca măsuri defensive. Loviturile de artilerie nu s-au schimbat, cu obuze care cad din cer, încă ai nevoie de ceva care să te protejeze și este logic că aici ne aflăm în acest război.”

Pe măsură ce se apropie prima aniversare a conflictului dintre Rusia și Ucraina, sute de bărbați urmează cele cinci săptămâni de pregătire de bază pentru a se pregăti pentru luptă sau pentru a îmbunătăți abilitățile altora care au luptat deja pe linia frontului.

Acest lucru vine în contextul în care liderul rus Vladimir Putin a amenințat cu un conflict global” în cadrul celui de-al treilea Război Mondial și a lansat o amenințare nucleară în timpul unui important discurs de astăzi. Președintele rus a amenințat că va duce războiul la nivel transfrontalier și a părut să justifice utilizarea armelor nucleare în discursul despre starea națiunii, înainte de aniversarea unui an de la războiul său din Ucraina.

În discursul foarte incoerent, a durat aproape o jumătate de oră înainte de a fi făcută o amenințare specifică. Putin s-a dezlănțuit împotriva Occidentului în discursul său mult amânat despre starea națiunii – și a spus că acesta încearcă să transforme războiul într-un conflict global”.

De asemenea, el și-a justificat frecvent invazia vecinului său acuzând țările occidentale că amenință Rusia: Ei sunt cei care au început războiul. Iar noi folosim forța pentru a-l încheia”.