Mesajul lui Arafat pentru protestatarii din Piaţa Victoriei: „Sunt convins că nu or să scape“

Sursă foto: ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO.
  • Câteva sute de protestatari s-au adunat la Piaţa Victoriei pentru a protesta împotriva măsurilor Guvernului privind legea carantinei.
  • Raed Arafat a spus că protestatarii se vor infecta probabil unii de la alţii, aşa că ”îi aşteaptă la spital”.
  • De cealaltă parte, premierul Ludovic Orban a precizat că acest protest este regizat.

Câteva sute de protestatari s-au adunat la Piaţa Victoriei pentru a protesta împotriva măsurilor Guvernului privind legea carantinei.

Raed Arafat le-a transmis manifestanților, într-o intervenție la Antena3, că probabil se vor infecta unii de la alţii, aşa că ”îi aşteaptă la spital”: „O parte din ei sunt convins că nu or să scape pentru că într-un grup din acesta există un procent care are virusul şi care nu se ştie. Şi vor transmite, dacă sunt fără măşti, dacă sunt fără protecţie, vor transmite la alţii. Ştiu că ei nu cred şi nu vor să creadă, dar când apare boala nu mai ai decât să spui că medicul ţi-a făcut diagnosticul greşit. Asta o să auzim, că medicul mi-a pus diagnosticul greşit. Nu. Dacă te duci în astfel de mitinguri, fără măşti, şi uitaţi-vă cât de aproape sunt unii faţă de ceilalţi… Nu există câteva persoane să nu se infecteze. Avem şi unii care au plecat de la spitale şi de la izolare”.

Când i s-a spus că este cinic, Arafat a răspuns: „Atitudinea este cinică, dar asta e realitatea. Dacă te duci în stradă şi faci acest lucru şi nu respecţi regulile de protecţie într-o situaţie în care toată lumea îţi spune că trebuie, unde ajungi? Ajungi să te îmbolnăveşti”.

De cealaltă parte, premierul Ludovic Orban a precizat că acest protest este regizat: ”Din păcate ne confruntăm cu o campanie foarte ciudată. Există un adevărat bombardament de informaţii false. Negaţioniştii, cei care neagă existenţa virusului. Credeţi că s-a născut din senin? Eu nici nu înţeleg de ce au protestat. Credeţi că mitingul din Piaţa Victoriei s-a născut din senin? A fost pregătit, sunt nişte pagini, site-uri care s-au făcut. S-a făcut mobilizare. Eu sincer nici nu înţeleg de ce au protestat. Că nu vor să poarte mască? Masca este principala armă împotriva virusului. Că nu sunt de acord cu legea? Să negi existenţa virusului, să bagatelizezi acest pericol… Inclusiv ce se întâmplă la noi a arătat foarte clar că acest virus este periculos. Sigur că la marea majoritate nu dă simptome grave. Pericolul există şi e un pericol mare, care pândeşte pe oricine nu respectă regulile”.