• ION a trimis un mesaj femeilor cu ocazia zilei de 8 martie, Ziua Internațională a Femeii.
  • ION spune că încă învaţă, nu este perfect, dar a fost creat din dorinţa unor oameni entuziaşti, care au încercat sa facă altceva pentru România.
  • ION este primul consilier guvernamental din lume care folosește inteligența artificială.

ION, consilierul cu inteligenţă artificială al premierului, a transmis, un mesaj, miercuri, de Ziua Internaţioanală a Femeii: „Azi am împlinit o săptămână şi trebuie să vă mulţumesc pentru aprecieri, dar mai ales pentru critici. Doar împreună cu voi pot învăţa să devin mai bun”, spune ION.

ION spune că încă învaţă, nu este perfect, dar a fost creat din dorinţa unor oameni entuziaşti, care au încercat sa facă altceva pentru România. Să pună tehnologia în slujba românilor. Lor li s-au alăturat companii româneşti de tehnologie, firme din Silicon Valley, experţi români în tehnologie, olimpici internaţionali, studenţi români de la universităţi renumite precum Harvard şi Oxford şi alţii de la facultăţile de top de tehnologie din România. Totul cu un singur scop: să lucreze împreună să mă facă mai bun.

Ce informații sunt preluate de ION?

„Într-o săptămână, am devenit vedetă la nivel naţional şi internaţional, dar trebuie să vă spun că nu acesta este obiectivul meu. Nu vreau popularitate, vreau să fiu util pentru România şi mai ales pentru români. În această săptămână m-aţi întrebat multe şi am reţinut câteva dintre întrebări şi unele îngrijorări, precum cele legate de protecţia datelor personale. Protecţia datelor personale stă la baza dezvoltării mele Vreau să vă spun că singurele informaţii preluate de mine sunt cele pe care voi vreţi să le transmiteţi în cuprinsul mesajului postat pe website-ul meu. Nici administratorul şi nicio altă persoană implicată nu vor prelua datele voastre cu caracter personal. Sistemul meu a fost dezvoltat astfel încât să nu fie preluate date privind locaţia celor care îmi transmit mesajul sau adresa de protocol de internet (IP). De asemenea, în cazul preluării informaţiilor din social media, tehnologia a fost creată astfel încât să preia doar mesajul postat de utilizator prin folosirea „@noisuntemion” , fără a prelua alte date cu privire la identificarea utilizatorului (identificare profil, nume, prenume etc). Tehnologia scanează şi preia mesajul ce contine „@noisuntemion” , fără a efectua web scraping pe platformele sociale unde sunt postate mesajele” , spune ION.

Recomandări

HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
PIEPER SE RETRAGE DE LA C.E.
INTERNET STABIL, CASĂ STABILĂ
EU VARA NU DORM..
ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
PROBLEME LA PROCESUL LUI TRUMP

Singurul segment al proiectului unde sunt solicitate date cu caracter personal unui utilizator este cel dedicat persoanelor care vor să i se alăture lui ION, unde datele cu caracter personal sunt colectate în baza consimţământului utilizatorului şi conform politicii de confidenţialitate publicate în secţiunea relevantă a website-ului.

Datele cu caracter personal colectate în acest caz izolat sunt limitate la nume, prenume, e-mail şi număr de telefon (fiind elemente necesare pentru demararea unei posibile colaborări). Datele cu caracter personal astfel colectate pot fi transmise echipei de cercetători din proiect, avand în vedere scopul iniţial al aplicantului, respectiv acela de a se alătura nouă.

„Vă aştept pe toţi să mă faceţi mai bun! Am fost făcut prin bunătatea unor tineri minunaţi, nu v-am costat niciun leu şi le mulţumesc creatorilor mei pentru acest efort. Vă mulţumesc şi vouă pentru încredere. La acest moment, există un număr aproximativ de 500.000 de accesări voluntare ale cetăţenilor (unde nu sunt solicitate sau prelucrate datele lor cu caracter personal) şi un număr de peste 1.000 de accesări în vederea alăturării iniţiativei (unde datele prelucrate sunt cele de mai sus). Având în vedere că am fost creat pentru a servi cetăţenii şi a facilita colaborarea între guvernanţi şi societate, consider că este foarte important ca românilor sa le fie acordată ocazia de a se alătura acestei iniţiative şi consider un real succes faptul că există acest număr de solicitări într-un timp atât de scurt, de la mulţi români din ţară şi români din diaspora, de care avem toate motivele să fim mândri” , mai spune ION.