• Premierul Ludovic Orban a transmis şefilor direcţiilor de sănătate publică din ţară că nu au voie să obosească.
  • „Degeaba facem anchete epidemiologice dacă deciziile nu ajung la oameni”, a spus premierul.

Premierul Ludovic Orban a cerut conducerilor direcţiilor de sănătate publică să îşi crească capacitatea de efectuare a anchetelor epidemiologice şi viteza de emitere a deciziilor.

Cer direcţiilor de sănătate publică să îşi crească capacitatea de efectuare a anchetelor epidemiologice şi să crească viteza de emitere a deciziilor, atât pentru persoanele diagnosticate pozitiv, cât şi pentru persoanele de contact care trebuie să intre în izolare, în carantinare la domiciliu sau la o altă locaţie. Aceste măsuri sunt foarte importante pentru că, e adevărat că e un număr crescut de cazuri şi DSP-urile sunt supuse unei presiuni uriaşe, dar DSP-urile au această misiune fundamentală de a opri pandemia. (…) Degeaba facem anchete epidemiologice dacă deciziile conducerii DSP prin care se impune măsura de carantinare sau izolare nu ajung la persoanele respective”, a spus Ludovic Orban în timpul videoconferinţei cu prefecţii.

El cere Poliţiei Locale să verifice dacă se respectă deciziile de izolare sau de carantinare.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Aici trebuie efectuate verificări pentru că sunt persoane care, chiar dacă au primit deciziile, ele nu sunt verificate. Verificarea trebuie făcută cel puţin o dată la două zile”, adaugă premierul.

V-am spus, nu aveţi voie să obosiţi, trebuie să fim mobilizaţi la maximum în continuare”, le-a spus Orban.