• Președintele ucrainean postează mesaje pe paginile sale de Instagram și Twitter.
  • Acesta spune că există multe surse de dezinformare și că Ucraina va lupta în continuare, nu va depune armele.

UPDATE 20.55

Conform rezultatelor conversației mele cu toate benzinăriile SOCAR din Ucraina, acestea au fost instruite să furnizeze gratuit combustibil pentru ambulanțe și DSN-uri. La noapte așteptăm un avion cu medicamente din Azerbaidjan. De asemenea, am vorbit cu Papa Francisc. Mulțumesc pentru rugăciunile pentru pace în Ucraina și încetarea focului. eEte important pentru noi să experimentăm sprijinul spiritual al Sanctității Sale”, a spus Zelenski.

UPDATE 20.22

Pentru a priva țara agresoare de dreptul de vot în Consiliul de Securitate al ONU, pentru a califica acțiunile și declarațiile Rusiei ca genocid al poporului ucrainean, pentru a ajuta la livrarea cadavrelor soldaților ruși. Am vorbit despre asta într-o conversație cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres”, a transmis Zelenski.

UPDATE 19.48

Zelenski a spus că Aliyev a promis că va ajuta Ucraina cu produse petroliere. Acesta a spus că Aliyev și Erdogan, în conversații cu el, s-au oferit să organizeze negocieri cu Rusia

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Zelenski susține că „toate țările europene” au convenit să separe Rusia de la SWIFT.

UPDATE 19.31

„Vom lupta atâta timp cât va fi nevoie pentru a elibera țara. Dacă copiii se nasc deja în adăposturi, chiar și atunci când bombardamentul continuă, atunci inamicul nu are nicio șansă în acest război popular, fără îndoială“, transmite președintele Zelenski.

UPDATE 16.19

„Am stat și am învins cu succes atacurile inamicului. Luptă pentru a încerca. În locuri și zone bogate ale statului nostru. Ale, știm ce apărăm – țara, pământul, viitorul copiilor. Kievul și locurile cheie din apropierea capitalei controlează însăși armata noastră. Ocupanții au vrut să blocheze centrul statului nostru și să-și pună păpușile aici, ca la Donețk. Le-am rupt ideea“, este noul mesaj transmis de președintele Zelenski.

UPDATE 15.41

„Îi mulțumesc prietenului meu, domnului președinte al Turciei, Erdogan, și oamenilor din Turcia pentru sprijinul lor puternic. Interzicerea trecerii navelor de război rusești în Marea Neagră și sprijinul militar și umanitar semnificativ pentru Ucraina sunt extrem de importante astăzi. Oamenii din Ucraina nu vor uita niciodată asta!“, este mesajul președintelui Zelenski pe pagina sa de Instagram.

UPDATE 11.49

Zelenski a transmis un mesaj printr-un nou tweet: „Este începutul unui nou capitol în istoria statelor noastre, Ucraina și Italia. Mario Draghi a susținut deconectarea Rusiei de la SWIFT și asigurarea asistenței militare. Ucraina trebuie să devină parte din UE”.

UPDATE 10.43

„Ucraina se luptă cu invadatorul său cu armele în mâini, apărându-și libertatea și viitorul european. Am discutat cu Von der Leyen despre asistența necesară țării noastre din partea UE, în această luptă eroică. Cred că și UE alege, la rândul său, Ucraina”, a transmis președintele Zelenski pe pagina sa de Twitter.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Twitter, președintele Zelenski a anunțat că există mai multe surse de dezinformare și că ceea ce se scrie, că vor depune armele, nu este adevărat. Acesta a ținut să precizeze că ucrainenii vor lupta deoarece este pământul lor și vor continua să îl apere.

„Bună dimineața, ucraineni

Sunt multe informații false în online cum că am ordonat să punem armele jos și să evacuăm. Nu credeți. Eu sunt aici. Nu punem armele jos, luptăm pentru țara noastră. Arma noastră este adevărul. Adevărul este că e pământul nostru, sunt copiii noștri și vom continua să le apărăm. Asta am vrut să spun. Slavă Ucrainei”, a transmis Zelenski.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, în cursul nopţii, că este pregătit să lanseze negocieri cu Rusia pentru instituirea imediată a unui acord de încetare a confruntărilor militare. Volodimir Zelenski a făcut acest apel, în condiţiile în care trupele ruse sunt implicate în schimburi de focuri cu armata ucraineană în capitala ţării, Kiev.