• Ivan Patzaichin a murit.
  • „Îţi mulţumim pentru tot ce ai făcut pentru sport şi pentru România“, a transmis premierul Florin Cîțu la moartea canotorului Ivan Patzaichin, multiplu campion olimpic, mondial şi european.

Ivan Patzaichin a murit. După ce a apărut tragica veste, premierul Florin Cîțu a transmis un mesaj pe Facebook.

O veste extrem de tristă, astăzi! Multiplu campion olimpic, mondial şi european, Ivan Patzaichin a fost unul dintre cei mai mari sportivi pe care i-a avut România. Îţi mulţumim pentru tot ce ai făcut pentru sport şi pentru România!“, a transmis Florin Cîțu.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Decesul marelui sportiv a fost anunțat duminică dimineața de Comitetul Olimpic și Sportiv Român: „E legendă… un CampiOM s-a transformat în stea. Ivan Patzaichin a plecat dintre noi“.

Povestea sa e povestea succesului, a bunului simț și al caracterului. E povestea unui fiu al Deltei care a dat înapoi înzecit și a inspirat oamenii să trăiască frumos. Dincolo de medaliile strălucitoare, 7 olimpice (4 de aur), cele 21 mondiale (9 de aur), a fost un OM dăruit și generos. Drum lin, Ivan! Veșnic în inimile noastre! Condoleanțe familiei! Dumnezeu să îl ierte și să odihnească!“, a scris Comitetul Olimpic și Sportiv Român pe pagina de Facebook, alături de o imagine cu Ivan Patzaichin.

Ivan Patzaichin s-a născut la 26 noiembrie 1949 într-o familie de lipoveni, în satul Mila 23. El a fost cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 şi 1984 şi triplu laureat cu argint. Sportivul a devenit ulterior antrenor, iar în ultimul timp se dedicase antreprenoriatului social, preocupat de promovarea sportului, mișcării în aer liber și a ecoturismului.