Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros an din istorie. O bucată de gheaţă cât statul Malta s-a rupt din gheţarul Pine Island

incalzire globala incalzire globala
  • Meteorologii spun că ar putea urma cel mai călduros an din istorie
  • Ianuarie 2020 a fost cea mai călduroasă lună ianuarie din ultimii 141 de ani
  • Din cauza căldurii, în Antarctica s-au înregistrat 20,7 grade Celsius, iar bucăţi imense de gheaţă s-au rupt din gheţari

Dacă te-ai bucurat de căldura din ianuarie, ar fi cazul să te gândeşti şi la consecinţe. Probabil urmează o vară mai caldă ca niciodată.

Reporter: Cum va fi anul 2020? ar putea fi cel mai cald?
Teodora Cumpănaşu, meteorolog ANM: Este foarte posibil, deja primele 2 luni pentru mare parte a continentului, inclusiv zona ţării noastre – au fost luni şi februarie va fi cu valori peste mediile ultimelor decenii.

Încălzirea globală – Exemplul Australia: „Practic, ţara a luat foc”

Climatologii îţi dau exemplul australienilor, care s-au bucurat şi ei de o iarnă călduroasă.

Gavin Schmidt, climatolog: ”Consecinţele au fost că solul s-a uscat, nu au avut apă, iar vara a adus arşiţă şi, practic, ţara a luat foc.”

Nu doar la noi a fost cald. Ianuarie 2020 a fost cea mai fierbinte lună ianuarie din ultimii 141 de ani. Temperatura medie a fost cu 0,02 grade Celsius mai ridicată ca cea înregistrată în 2016, când se stabilise precedentul record.

Şocul cel mai mare a fost în Antarctica, unde temperatura a atins 20,7 grade Celsius.

Gavin Schmidt, climatolog: ”Este un record pentru orice staţie meteo de oriunde în Antarctica. Dacă te duci acolo vara, pentru că acum e vară acolo. Temperatura nu depăşeşte, în general 0 grade Celsius. Deci o temperatură de 21 de grade Celsius e ceva important.”

Din cauza încălzirii, o bucată de gheaţă cât statul Malta s-a rupt din gheţarul Pine Island.

Trump o atacă voalat pe Greta Thunberg la Davos: Profeții apocalipsei trebuie respinși!

Donald Trump a lansat un atac voalat la adresa Gretei Thunberg și a altor activiști pentru mediu

Read more