• Conflictul lui Cătălin Drulă cu angajații Metrorex s-a mutat în stradă
  • Angajații de la metrou cer demisia lui Cătălin Drulă.
  • „Drulă, dacă nu ne lași, o să ardem ca la Balș” au scris protestatarii.
  • Cătalin Drulă a luat Metrorex la bani mărunți.
  • Drulă: Venitul mediu la Metrorex e în jur de 10.000 de lei pe lună.
  • Drulă: Salariile la Metrorex au crescut cu 18% în noiembrie.
  • Drulă: Metrorex a negociat salarii mai mari în plină pandemie cu sine însuși.

Ministrul Transporturilor i-a scos la suprafață pe angajații Metrorex. Aproape 100 de membri ai sindicatului au protestat în fața  ministerului condus de Cătălin Drulă. Șeful  lor, Ion Rădoi, îl acuză pe ministru că minte în privința salariilor de la metrou.

Și amenință cu declanșarea unei greve. Putem în martie să facem acest lucru, a declarat Rădoi.

Cătălin Drulă a acuzat că Metrorex este condus de o „gașcă închisă” care nu iese din cuvântul liderului sindical Ion Rădoi.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

„România e sătulă de miniștri precum Drulă” , „Metroul e casa noastră, nu e jucăria voastră”, ” Drulă , tu te dai complex, dar noi știm ce ești în DEX”, sunt câteva din mesajele cu care au venit sindicaliștii.

E scandal de câteva zile între Drulă și Rădoi, șeful sindicatului de la metrou.De la bani. Ministrul Transporturilor a trimis Corpul de Control să verifice cum a fost posibil ca salariile să crească la metrou, cu aproape 20 la sută, chiar  în perioada în care încasările s-au prăbușit. A aflat rețeta succesului.

„La negocierea Contractului Colectiv de anul trecut, […] 10 din cei 15 membri din comisia de negociere constituită la nivelul administrației Metrorex erau membri de sindicat. Practic, sindicatul Metrorex a negociat salarii mai mari în plină pandemie cu sine însuși. Și ca să terminăm odată discuția: câștigul mediu brut lunar per salariat al Metrorex, în anul 2020, era de 9.901 lei. În propunerea de buget  pentru 2021,are estimat un câștig mediu brut lunar de 12.739 lei.” susține  ministrul Transporturilor.