• Marea Britanie se va confrunta săptămâna aceasta cu cea mai mare grevă a angajaţilor din sistemul feroviar din ultimii 30 de ani.
  • Sindicatele din industrie cer salarii mai mari şi condiţii de muncă mai bune.
  • Între timp, guvernul intenționează să introducă o nouă lege săptămâna aceasta, care să permită angajatorilor să aducă personal din agenție pentru a înlocui lucrătorii aflați în grevă.

Serviciile feroviare din Marea Britanie vor continua să fie întrerupte și astăzi, pe măsură ce discuțiile vor fi reluate în încercarea de a rezolva o dispută privind locurile de muncă, salariu și condițiile de muncă ale angajaților, transmit mai marii oficiali.

Milioane de pasageri au fost afectați marți, după ce angajații feroviari au ieșit să facă grevă. Deși, astăzi nu sunt anunțate ieșirile, se așteaptă să circule doar 60% din trenuri.

Sindicatul RMT se va întâlni cu companiile feroviare, înaintea grevelor planificate pentru joi și sâmbătă. Dar prim-ministrul Boris Johnson a avertizat că pasagerii trebuie să fie pregătiți, insistând că reformele sectorului feroviar sunt în interesul publicului călători.

Recomandări

SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
HATHAWAY ÎȘI FACE DEBUTUL PE TIKTOK
APPLE VINE CU UPDATE PENTRU IPAD-URI
VERSTAPPEN OBȚINE POLE POSITION LA MIAMI

Aproximativ 40.000 de membri ai sindicatului Feroviar, Maritim și Transport (RMT) care lucrează pentru Network Rail și 13 operatori feroviari au făcut grevă, marți.

Jumătate din toate liniile au fost închise și o mare parte a țării nu avea niciun serviciu feroviar, inclusiv cea mai mare parte a Scoției și Țării Galilor, întregul Cornwall și Dorset și locuri precum Chester, Hull, Lincoln și Worcester.

Haosul călătoriilor în Marea Britanie

Membrii RMT din metroul londonez au ieșit și ei să facă grevă. Toate acestea s-au transformat într-un dezechilibru greu de controlat- de la creșterea traficului rutier până la călătoriile care au durat mai mult, deoarece oamenii au găsit moduri alternative de transport.

În Londra, nu vor exista linii de metrou înainte de ora 08:00 BST, iar Transport for London a sfătuit oamenii să evite utilizarea serviciului până la mijlocul dimineții, deoarece serviciile nu vor funcționa nici astăzi.

Secretarul general al RMT, Mick Lynch, a declarat că „Membrii noștri vor continua campania și au arătat o unitate remarcabilă în căutarea unei soluționări a acestei dispute”, a spus el.

RMT cere o creștere a salariului cu 7%, în timp ce angajatorii au oferit maximum 3%. Inflația este în prezent de 9%, dar Banca Angliei estimează că va ajunge la aproximativ 11% în toamnă. Johnson a spus că trebuie să se împotrivească creșterilor salariale în concordanță cu creșterea inflației.

Dl Lynch a acuzat guvernul, care deține Network Rail, că a împiedicat în mod activ angajatorii și RMT să ajungă la o înțelegere.

RMT a fost solicitat de Network Rail să participe luna viitoare la discuții oficiale de consultare privind introducerea „practicilor moderne de lucru”.

Oficialul de la Network Rail, Tim Shoveller, a spus că se preconizează că vor fi anulate aproximativ 1.800 de locuri de muncă. Schimbările ar însemna „eliminarea practicilor de lucru învechite și introducerea de noi tehnologii”, a spus el.

Vorbind la o ședință, prim-ministrul a spus că fără modernizarea industriei, operatorii de trenuri riscă să se prăbușească, iar pasagerii să abandoneze călătoriile cu trenul.

Între timp, guvernul intenționează să introducă o nouă lege săptămâna aceasta, care să permită angajatorilor să aducă personal din agenție pentru a înlocui lucrătorii aflați în grevă, dar aceasta nu va afecta grevele planificate pentru transportul feroviar de joi și sâmbătă.